Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 26, péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Interjú

Az összefogás eredménye

E-mail Nyomtatás
Magyar Fórum: Képviselő úr, hogyan értékelik a népszavazás végeredményét?

Dr. Balsai István: Nem volt még 1990 óta ilyen magas részvétel népszavazáson, beleértve a kormány által kezdeményezett NATO-, illetve EU-csatlakozással kapcsolatos referendumot is. Ez a népszavazás egy új, eddig még nem gyakorolt választási formát valósított meg, hiszen a kormány politikája fölött félidőben mondott véleményt a nép.
Bővebben...
 

Kórházprivatizáció-disznó döntés született

E-mail Nyomtatás
A HospInvest Zrt. nyerte el az egri Markhot Ferenc Kórház üzemeltetési jogát. A megyei közgyűlés 21 igen és 19 nem szavazattal döntött a négy és fél órás vita végén. A határozat után a demonstrálók egy élő kismalacot tettek a közgyűlés elnökének asztalára, mondván, disznó döntés született. Eger városa is átvette volna a kórház működtetését, de ezt a közgyűlés leszavazta. Maradt két pályázat, a debreceni egyetemi kórházé, valamint a HospInvest Zrt.-é.
Bővebben...
 

Egy zenei polihisztor - Esztergomból

E-mail Nyomtatás
Vereckei Attila zenész, kórusvezető, zenepedagógus 1965-ben született Dorogon. 1983-ban érettségizett az esztergomi Dobó Katalin Gimnáziumban. 1986-ban végezte el az Esztergomi Tanítóképző Főiskolát. Másoddiplomáját, ének-zene szakos tanári oklevelet az egri Eszterházy Károly Tanárképző Főiskolán 1990-ben kapta meg. 2006-ban a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán szerezte harmadik diplomáját, mint drámapedagógus. 2007-ben pedig szakvizsgát is tett. Itt azóta óraadóként is dolgozik. 1986 és 1988 között a dorogi Dózsa György Általános Iskolában, 1989. február 1-jétől az esztergomi József Attila Általános Iskolában, 2005 óta a Szatmári Irgalmas Nővérek Rendje által működtetett Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskolában, a mai napig tanít. 1990 szeptemberétől 8 évig volt óraadóként az esztergomi Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium énektanára és kamarakórusának vezetője.1998 szeptembere óta a már említett esztergomi Árpád-házi Szent Erzsébet Középiskolában is ellátta az énektanári teendőket és a kórusvezetést.
Bővebben...
 

Az MSZP képviselője nem támogatja a vizitdíjat, a kórházi napidíjat és a tandíjat

E-mail Nyomtatás
Dr. Karsai József az MSZP országgyűlési képviselője
Bővebben...
 

A Csincsa partjától a Kossuth-díjig

E-mail Nyomtatás

Szabó Gyula Kossuth- és Jászai- díjas, Kiváló és Érdemes Művész, A Nemzet Színésze

Bővebben...
 

Járatritkítás politikai megrendelésre

E-mail Nyomtatás

A BKV tovább folytatja a tömegközlekedés átszervezését - ez áll a közlekedési társaság közleményében azután, hogy Dancs Gábor tanácsnok felfüggesztette a paraméterkönyv tervezetének végrehajtását. A BKV álláspontja szerint, előkészítésére tett ütemterv javaslatát és az alapelveket az illetékes bizottság már múlt decemberben jóváhagyta. A társaság igazgatósága, majd a Fővárosi Kabinet is egyhangúan a jövőbeni közlekedést meghatározó költségtakarékos paraméterkönyv összeállítását.

Bővebben...
 

Új ország született

E-mail Nyomtatás

Hashim Thaci koszovói miniszterelnök vasárnap este Pristinában kikiáltotta Koszovó függetlenségét. A bejelentés rendkívüli parlamenti ülésen történt, ahol az új ország függetlenségi nyilatkozata mellett az állam  jelképeiről is döntöttek. Este a város központjában felállították a függetlenség obeliszkjét és ünnepi koncer-tet tartottak. Az ünneplés később az utcákon folytatódott, a hatalmas tömeg tűzijátékkal köszöntötte országának önállóságát.

Bővebben...
 

Újabb figyelemelterelési akció

E-mail Nyomtatás

Az állampolgári jogok biztosa szerint a kaposvári Eötvös Loránd Műszaki Szakközépiskola, Szakiskola és Kollégium igazgatója megsértette, korlátozta diákjainak alkotmányos jogait, amikor tavaly szeptemberben engedélyezte, hogy a tanulók részt vegyenek a rendőrség egyik gyakorlatán.
Az iskola igazgatója "az élethez és emberi méltósághoz való alapjoggal összefüggésben sértette, alkotmányjogi összefüggésben pedig aránytalanul és szükségtelenül korlátozta a tanulók általános cselekvési szabadságát", amikor hozzájárult ahhoz, hogy az iskola 16-18 éves tanulói 2007. szeptember 13-án részt vegyenek a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság tömegoszlatási gyakorlatán.

Bővebben...
 

"Még az árkokat is elvették tőlünk. Nincs semmink!"

E-mail Nyomtatás

A rendszerváltás óta Somogyban két település, Somogyudvarhely és Felsőmocsolád került olyan gazdasági helyzetbe, hogy csődeljárást kért önmaga ellen.  Ilyenkor a bíróság kirendel egy csődgondnokot, aki felügyeli, ellenjegyzi a kiadásokat, felméri az értékesíthető és elárverezhető vagyont, illetve egyezkedik a hitelezőkkel. Az önkormányzat a törvényben előírt feladatokat teljesíti, de a fejlesztéseket le kell állítania. Felsőmocsoládról az első okleveles említés 1229-ből való Muchula alakban. Az itt lakók történetében, életében jelentős fellendülést hozott, amikor a XX. század elején megépült a Kaposvár- Siófok vasútvonal. Így a település megközelíthetővé vált vasúton is, addig ugyanis csak egy rövid bekötőúton lehetett elérni. A történelmi, mindössze hat utcából álló, 480 lélekszámú falu a csőd miatt alapjáraton működik. Felsőmocsolád polgármesterét, Zvekán Lászlót kérdeztük a településén kialakult nehéz helyzetről.

Bővebben...
 

Korrupt ügyek tömkelege

E-mail Nyomtatás

Korrupció Terézvárosban, botrányos ingatlanspekuláció a kormányzati negyednél, dioxinnal mérgezik a magyarokat a németek szemétégetői. Dr. Illés Zoltán fideszes politikussal három témáról beszélgettünk.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség