Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. június 26, szerda, János és Pál napja van. Holnap László napja lesz.

Kiskopár híradó

E-mail Nyomtatás

– Majtényi László vagyok, mondta a szegény öreg csávó a színpadon, és a párszáz romkocsma-töltelék csak nézett kukán. Aztán megint és megint bemutatkozott, de hatása nulla volt, pont olyan lett, mint a Milla – meséli Imi a kisbusz sofőr, aki pechjére a Kálvin téri aluljáróba beszélt meg egy randit pár végzőssel. – Az egyik kiscsaj liberóba hajló volt, majdnem sírt, azért, hogy milyen égés volt ez az egész. Inkább ne csináltak volna semmit.

 

Kérdezgettem hazafele, hogy mit tudsz ezekről egyáltalán, a drogos Juhászra, vagy a libatolvajként jegyzett Bajnaira buksz, de nem volt hajlandó komolyan beszélgetni, annyit elárult, ha végez médiaszakon, állást kap 2014-ben, a kormányváltás után. Megígérték neki. Ezért is jár a tüntetéseikre. Épp ott volt egy régebbi Blikk az ülésen, azt mutattam neki, hogy te ezekre a weelness-betyárokra számítasz, akik meló helyett usziba járnak anyád meg apád pénzén? Hogy vezetnék ezek az országot? Gyerekek, ezek nem olvasnak semmit, behívják őket, mint annak idején a filmgyári statisztákat a forgatásra, löknek nekik egy kis anyagot, oszt annyi. Azt mondja attól tisztább lesz a feje, két napig is kibírja alvás nélkül.

– Hát hiába. Tempora mutantur … – mormol maga elé Ödi

– Nem tudsz leszakadni a laptopról, még az kell, hogy latin dumába fogj itt nekem! – kelletlenkedik Dodi

– Nézzétek, ismertek, tudjátok, hogy ragaszkodom az írásbeliséghez. Majtényiről, az Imike által csak szerencsétlen öreg csávónak leírt, a Millások előtt ismeretlen fazonról érdemes azért ezt-azt megjegyezni. Majtényi László az Alkotmánybíróság főtanácsosaként múlatta az időt, mikor Sólyom László volt annak az elnöke, és valami uli-buli libsi intézet elnöke plusz ombudsman volt.

– Ne káromkodj, kérlek! – vigyorgott postás Gabi – Egy hibája se legyen?

– És nem is olyan rég, még a Gyurcsány vezette Táncsics Alapítványban a jogvédő Majtényi együtt konferenciázgatott Vastagh Pállal. De Ővastaghsága ma már nem merne igennel válaszolni Majtényi volt ombudsmannak arra a nagyon fontos kérdésére, hogy az Orbán- kormány által vezetett Magyarország jogállam-e? Tudjátok ki ez a demokráciát patikamérlegen mérő? Mint végzős joghallgató, a jogállami allűrökkel nem vádolható MSZMP színeiben kezdett, Szegeden KISZ titkár volt, majd a Szovjet Kommunista Párt Társadalomtudományi Akadémiájának aspiránsa lett Moszkvában, azután Pol Pot megye párttitkára, és 1989-ben a Munkásőrség és a pártja, vagyis az MSZP közötti kapcsolat elszakíthatatlanságáról szónokolt, mert ekkor már reformer kommunistaként feszített. A reformkommunista lecsóval bekerült 1990 májusában a Parlamentbe, de még a választások előtt februárban megígérte Battonyán, hogy kábé másfél évet ad az új parlamentnek, azután új választásokat tartanak, akkor újra nyitják Recsket, ahol legalább négy évet elüldögélhetnek az első szabadon választott parlament nem kommunista tagjai.

Drága barátaim, a tőröl metszett bolsevik a demokráciára oly kényes Európai Unió alkotmányozó konventjének is tagja volt. És nem mellesleg átvehette Sólyom Lászlótól a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztjét.

– Na ezt megnézem magamnak! – mondja a pultos kislány – Pfúj, egy kihízott, szőrös disznó.

–Ha csak az lenne, de nem felháborító, hogy egy ilyen pártállami pipaszutyoknak van képe a jogbiztonság sérelméről és a megszokott fogalmak, értékek tiszteletéről értekezni? – igazít a fűtésen Laci bácsi, mert a hirtelen támadt márciusi tél miatt hideg lett az ablak mellett.

 

Sz.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség