Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2020. május 27, szerda, Hella napja van. Holnap Emil és Csanád napja lesz.

KülföldEszköze lenni az isteni kéznek – ismét felújított óvodákat adtak át Kárpátalján

E-mail Nyomtatás PDF

A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében ismét felújítottak három magyar tannyelvű óvodát Kárpátalján. A korszerűen felújított és felszerelt óvodákat ünnepélyes keretek között adták át január 23-án Aklihegyen, Forgolányban és Tiszakeresztúrban.

Bővebben...
 

ET-jelentés a kisebbségi nyelvek védelméről: mérföldkő az európai jogvédelemben

E-mail Nyomtatás PDF

Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének ülésén mutatták be a regionális és kisebbségi nyelvek védelmével és támogatásával foglalkozó jelentést, amely komoly hangsúlyt helyez az identitás megőrzése szempontjából kiemelkedő fontossággal bíró oktatás kérdésére. Bár jogi súlya nincs, a jelentést mérföldkőnek nevezték a magyar képviselők az európai kisebbségi jogvédelem területén.

Bővebben...
 

Mikor lehet emberi módon utazni és időben felérni Pozsonyba vonattal?

E-mail Nyomtatás PDF

Pontos, mint a svájci óra. Nos, a mondás igaz a svájci vonatokra is, amelyek percnyi pontossággal indulnak mindig a megállókról. Kár, hogy ezt a csallóköziek, akik pár éve nagy örömmel fogadták, hogy a RegioJet közlekedési vállalat sűrűbb járatokkal fogja biztosítani a Komárom-Pozsony közti közlekedést, nem tapasztalják. A vonatok rendre késnek, ami egy munkába igyekvő embernek csakis kellemetlenséget okozhat, nem is beszélve a zsúfoltságról, amikor is olyan érzete támad az utazónak, mintha egy szardíniás dobozba lenne bezárva.

Bővebben...
 

Megszűnt a szútori református gyülekezet

E-mail Nyomtatás PDF

Elfogytak a református hívek a rimaszombati járásbeli Szútor községből. Mint Bihari László Richárd helyettes lelkipásztor megjegyezte, a január 21-re meghirdetett rendhagyó istentiszteletre nem a harang hívó szavára, hanem a facebookon közzétett felhívásra sereglettek össze az elszármazott szútoriak, s a velük együtt érzők, hogy elbúcsúztassák a harangokat. A szútori harangok számára a Gombaszögi Nyári Tábor szervezői kezdeményezésére Gombaszögön, a pálos monostor helyén épül új harangláb.

Bővebben...
 

Bosznia-Hercegovinában megszentségtelenítettek egy keresztet és egy oltárt

E-mail Nyomtatás PDF

Vandálok megszentségtelenítettek egy keresztet és egy imaoltárt obszcén feliratokkal Stolac városának közelében a Krizevac-dombon. A település Bosznia-Hercegovina délkeleti részén található 5 km-re a szerb határtól. A hírt Rajko Markovic atya, Stolac plébánosa tette közzé, aki egyben értesítette a rendőrséget és a helyi hatóságokat.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség