Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 26, péntek, Ervin napja van. Holnap Zita napja lesz.

Diszkrét figyelmeztetés

E-mail Nyomtatás

Kedves Kóka, maga aztán kussolhatott vóna

Az ország legutáltabb embereinek díjkiosztóján még ma is előkelő helyezést szerezne Kóka János. Ő volt már, ahogy mondani szokták, minden, csak akasztott ember nem. Bankárkörökben régóta beszélik, hogy most éppen egy véletlenül veszteséges cégének megfinanszíroztatásával vett palira valakiket, mondják profi módon hiteti el, hogy minden kenyérre jó. Az igazság az, hogy kihúzta nálam nagyon a gyufát, azzal, hogy a tisztességes vagyongyarapodásáról kezdett eszmefuttatásba. Ami sok, az sok.

Kedves Kóka, maga, aki volt már az SZDSZ elnöke és egyben Gyurcsány–Bajnai gazdasági minisztere azzal kérkedik, hogy nem utasként, hanem tulajdonosként ülhet saját cégének helikopterében. Kíváncsivá tesz: karján van-e másfél milliós órája, és 40 öltönyének melyikében feszít ilyenkor, vagy pilótaöltönyt is szabatott magára?

Szeretne úriembernek látszani. Ugye. Megértem. Csak tudja a tények meg a tettek miatt ez már magának nem sikerülhet, és ez nem az úri szabó hibája.

Azért sem, mert közbeszéd tárgyává vált, hogy a sógor, Lepp Gyula segítségével, és a keresztbe kasul tulajdonolt cégek részvényeinek hol ilyen hol olyan árfolyamon való oda-vissza vásárolgatásaival végül hogyan jutottak el az állami pénzből megvalósuló Sulinet hálózat főkivitelezői megbízásáig.

Emlékszik még, kedves Kóka, mikor vásárolta meg a Wallis a Webigen részvényeinek jelentős részét?

És arra, hogy 2003-ban a Wallis Rt. több milliárd forintos kormánymegrendelést kapott kormányzati személyautók szállítására? Ugyanekkor volt hír, hogy a Wallis finanszírozta ifj. Gál J. Zoltán kormányszóvivő lakásának felújítását. Egy évre rá a Honvédelmi Minisztérium 27 milliárd forint értékben vásárolt a Wallis-csoporthoz tartozó Rába Rt.-től. Pont ekkor a Menedzserek Országos Szövetsége Bajnai Gordont az év fiatal menedzserének választotta.

Kedves Kóka, ugye arra is emlékszik még, hogy szinte még meg sem melegedett maga alatt a miniszteri szék borjúbőre, már a jól működő hálózat tagjaként, a káeftés szerver itt, csere ott, személyügyi hókuszpókuszaival, konkrétan a Dataplex szerverszálló adásvételével három ciprusi offshore cég közbeiktatásával három hónap alatt hárommilliárd forintot keresett?

„A Bajnai Gordon vezette Wallis-csoport 2,2 milliárdért vette meg az ominózus kft.-t, majd három ciprusi off-shore cégre szállt a bolt. A ciprusi társaságok közül kettő a Wallishoz kötődött, egy pedig a Kóka volt sógoraként jegyzett Lepp Gyuláé volt. Aztán a „ciprusi off-shore-osok” ugyanazon év decemberében tovább is adták a Dataplex Kft.-t a Magyar Telekomnak – immár 5,1 milliárd forintért. A szerverszálló állami segédlettel történő feltöltésének közel hárommilliárdos haszna tehát Kóka és Bajnai közelében csapódott le.”  Terjedt egy tényfeltáró cikk az interneten, mint az állam kifosztásának nagy gonddal megtervezett remeke, névvel címmel, tettesekkel és tettestársakkal, pontos adatokkal, bemutatva piszkos kis- és nagyszabású trükkjeiket.

Maga, kedves Kóka, pedig kussolt.

Mondja, kedves Kóka, válaszolna arra az olvasóinkat izgató kérdésre, hogy a kapcsolatok és állami pozíciók következtében ölükbe hulló megmutyizott milliárdokat az SZDSZ-ből származottak esetében miért is kellene versenypiacon megkeresett pénznek, tisztességesen szerzett vagyonnak tekinteni? Maguk, tudjuk, ahányan vannak, 1985-től kezdődően, mind jókor voltak jó helyen. De fájdalom, míg maguk milliárdosodtak, az ország megrokkant.

Irdatlan pénzük birtokában mégse gondolják, hogy bárkit bármikor bemocskolhatnak. Akkor se ha olyan sajtójuk is van hozzá, mint magának az Index. Maga nem ül börtönben, lehet csupán azért, mert nem jelentette fel senki. Mondjuk, szépen megúszta. Adóügyi vizsgálatra már az eltelt évek miatt nincs mód. Mindazonáltal kérkedni nem kellene. A tisztességes szót pedig meggazdagodásával kapcsolatban, ha kérhetem, ne vegye a szájára! Ne hergeljen, ne nézzen hülyének bennünket! Úgy tudom, a magához hasonló gyanúsítgatóknak már számtalanszor meg lett felelve: Ha tudnak valamit, ha bizonyíték van a kezükben, tegyenek feljelentést! Egyébként kussoljon!

Kedves Kóka, ismeri a magyar közmondást? Mindig az kiabál, akinek a háza ég! Csak nem?

 

czyla

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség