Portik samesza

E-mail Nyomtatás

Ha valaki folyamatosan vádaskodik, különösen fontos megnézni, hogy mennyire tekinthető hitelesnek

Juhász Péter hazugságaival végleg kiírta magát a politikai életből, nem tekinthetjük többé politikusnak, csupán Portik sameszának – közölte Hollik István Fidesz–KDNP-s honatya, s hozzátette: „a mai napig nem derült fény arra, hogy egy gyilkosságért jogerősen elítélt bűnözőnek miért készít egy magát politikusnak nevező ember sajtófigyelést.”

A Fővárosi Törvényszék 2015 októberében, a megismételt első fokú eljárásban, nem jogerősen 10 év fegyházbüntetésre ítélte a felbujtóként vádolt Portik Tamást. 2016 májusában Portikot jogerősen tizenöt év fegyházra ítélte a Fővárosi Ítélőtábla, súlyosbítva az első fokon kiszabott ítéletet. Elképzelhetőnek tartja, hogy Portik a fegyházból ad utasításokat Juhász Péternek, az Együtt alelnökének, például arra, hogy felbujtóként zavarja meg az október 23-ai állami ünnepséget?

– Azt tudom, és ez mára bizonyított is, hogy Juhász Péter kapcsolatban állt Portik Tamással, tehát Portik samesza. Már önmagában az is elfogadhatatlan, hogy egy magát politikusnak nevező személy egy köztörvényes bűnözővel, maffiózóval áll kapcsolatban. Kapcsolatuk nem titok, ezt Juhász Péter kénytelen volt elismerni, ő maga mondta azt, hogy közvetítő útján Portiknak küldött bizonyos sajtófigyeléseket. Két hete azt is megtudtuk Portik Tamás munkatársától, mikor egy újságírónak nyilatkozott, hogy azért ment éppen Juhász Péterhez „mert Tamás ezt kérte.” Ebből kiderül, hogy Portik Tamás tudatosan arra kérte munkatársát, hogy vegye föl a kapcsolatot Juhász Péterrel. Számunkra ez elfogadhatatlan, és már több hónapja kérjük Juhász Pétert arra: adjon választ arra, miért kellett egyáltalán sajtófigyelést készíteni Portik Tamásnak, másrészt, hogy mennyi dossziét adott át, és azok valóban csak sajtófigyeléseket tartalmaztak-e. Ezekre a kérdésekre mai napig nem tudjuk a válasz.

A felvetett kérdésekre kötelező Juhásznak válaszolnia?

– Amennyiben önmagát a hiteles politikusok közé akarja sorolni, és mikor ilyen súlyos vád megfogalmazódik, hogy kapcsolatban áll egy bűnözővel, és nem tisztázott, hogy milyen típusú ez az együttműködés, akkor erkölcsi kötelessége erre válaszokat adni. Ha visszább lépünk és eltekintünk a konkrét ügytől, meg kell vizsgálnunk Juhász Péter eddigi ténykedéseit. Karrierjét úgy kezdte, hogy civilként a marihuánát akarta legalizálni. Majd felcsapott politikusnak. Politikusi tevékenysége az utóbbi években abban merült ki, hogy megalapozatlan vádaskodásokkal illeti a kormányzó pártokat és annak egyes politikusait. Nemrég a bíróság is kimondta, hogy Juhász Péter ebben a tekintetben hiteltelen. Hiszen pert vesztett Deutsch Tamás ellen. A bíróság is kimondta, hogy Juhász Péter hazudott, megsértette a fideszes EP-képviselő jó hírnévhez fűződő jogát. Azt gondolom, hogy ha valaki politikusi minőségében az ellenfelei támadását tartja a legfontosabbnak, ha valaki folyamatosan vádaskodik, lényeges megvizsgálni, mennyire tekinthető hitelesnek. A közelmúlt eseményei erre a kérdésre egyértelmű választ adnak: Juhász Péter nem több, mint Portik samesza, végleg kiírta magát a komolyan vehető politikusok köréből.

Mi a véleménye arról, hogy Juhász beperli a Miniszterelnökséget, miután október 23-án nem engedték be a Kossuth téri megemlékezésre?

– Ami akkor és ott történt, szégyenteljes! A nemzeti ünnepeink megünneplését nem lehet alárendelni napi pártpolitikai érdekeknek. Aki ilyet tesz felelőtlenül jár el. Ha valaki még az 1956-os szabadságharc 60. évfordulóját is arra akarja felhasználni, hogy pártpolitikai csatározásokat folytasson és egy állami ünnepet megzavarjon, az nem tiszteli saját országát és annak történelmét. Amit Juhász Péter és néhány szélsőbaloldali művelt az tiszteletlenség. Nemcsak a méltó módon emlékezőkkel, hanem az ország szabadságáért életüket adó ’56-os hősökkel szemben is. Már ez a cselekedet is jól bizonyítja, hogy az Együttnek, Juhász Péternek semmi sem szent; ők csak egy dolgot akarnak, a hatalmat, és ezért bármire képesek.

 

Medveczky Attila

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség