Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 18, csütörtök, Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.

Parlament előtt a versenyképességet javító törvénycsomag

E-mail Nyomtatás

Május végén döntést hozhat a parlament azokról a törvénymódosításokról, amelyek a Nemzeti Versenyképességi Tanács üzleti szabályozási környezet javítására tett javaslatait tartalmazzák - jelentette be Varga Mihály a testület ülését követően.

A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: amennyiben az országgyűlés megszavazza, az intézkedések már a nyáron életbe is léphetnek.

A miniszter emlékeztetett rá: a Tanácsban áttekintették azokat a lehetőségeket, amelyekkel a Világbank Doing Business felmérése alapján rövid távon lehet eredményeket elérni a versenyképesség javításában. Jelentősen egyszerűsödhet, és olcsóbb lehet sok eljárás, így például a beruházások építési engedélyezése, vagy a cégalapítás - mondta Varga Mihály.

A miniszter hozzátette: már folynak az előkészületek a Nemzeti Versenyképességi Tanács által javasolt, hosszabb távon megvalósítható intézkedésekről. Ezek között említette az elektronikus szolgáltatások minél szélesebb körben történő elterjesztését, a szakképzési rendszer további alakítását, valamint azt, hogy hosszabb távon a vállalkozások számára is a NAV készítse a bevallásokat.

 

(Nemzetgazdasági Minisztérium)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség