Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 18, csütörtök, Frigyes napja van. Holnap Emília napja lesz.

Pósa Lajos Társaság alakult

E-mail Nyomtatás

A 2014 – es esztendő mérföldkőnek tekinthető Pósa Lajos szellemi hagyatékának bemutatásában. A Pósa Lajos Emlékévben 5 államban, 40 helyszínen 65 rendezvényen találkozhatott az érdeklődő közönség Pósa bácsi verseivel, tekinthette meg az életét, munkásságát bemutató kiállítást.

Azért, hogy ne csak az Emlékévben, de annak elteltével is élénken foglalkozzunk Nemesradnót szülöttének szellemi hagyatékával megalapítottuk a Pósa Lajos Társaságot.

A Társaság alapító tagjai: Bene Judit, Csipka Rozália, Gyurán Ágnes, Pósa Judit, Sonkolyné Mede Csilla.

A „Pósa Lajos Társaság” azt a nemes küldetést teljesíti, hogy a felvidéki kulturális életbe bekapcsolódva, alkalmakat teremtsen az emlékezésre, a tiszteletadásra az értékek mentésére. Nem csupán a költő, de baráti köre munkásságának terjesztése is felvállalt küldetésünk. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a Gombaszögi Nyári Táborban, 2017. július 11-től július 16-ig megtekinthető tárlat, amely még az Emlékévben indult útjára.

Látható és látogatható volt Szegedtől Naszvadig, Hódmezővásárhelytől Kassáig, 23 helyszínen, és a nem lankadó – lassan három éve tartó – érdeklődésre való tekintettel szinte vándorkiállítássá nemesedett.

Értelmes, nemes és emberséges ügyhöz mindig jóleső érzés csatlakozni, ezért, ha tevékenyen részt kíván venni ezek megvalósításában, várjuk jelentkezését a következő e-mail címen: Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse.

Bátka – Budapest – Egyházasbást / Újbást – Pozsony – Rimaszombat.

Pósa Judit

 

(erdely.ma)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség