Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 15, hétfő, Henrik és Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.

Több fejlesztés valósult meg 106 millió forint összértékben a váci kórházban

E-mail Nyomtatás

Több fejlesztés is megvalósult 106 millió forint értékben, kormányzati segítséggel a váci Jávorszky Ödön Kórházban. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) parlamenti államtitkára szerdán a központi sterilizáló műszerfejlesztése, valamint a légtechnikai és energetikai korszerűsítés átadási ünnepségén emlékeztetett arra: a múlt év végén a kormány úgy döntött, hogy 15 milliárd forintot ad országosan kórházi fejlesztésekre, hogy az intézmények működési költségei csökkenjenek.

Az így megvalósult beruházások hosszú távon javíthatják a kórházak gazdálkodási, pénzügyi helyzetét, és az intézményeknek több pénzük marad a betegek ellátására - hangsúlyozta. Hozzátette: rengeteg pályázat érkezett a kórházaktól.

Az államtitkár közölte: a váci kórház esetében három pályázat nyert, összesen 106 millió forint értékben.

Ráadásul a mostani fejlesztés után új indul, mert a kormány pár hete úgy döntött, hogy 200 millió forintot ad a kórháznak orvosi műszerek vásárlására, és ezeket még az idén beszerzik, kifizetik - mondta. Arra is kitért, hogy ez a forrás az Egészséges Budapest program része, amely kezdeményezésnek a Pest megyében élők segítése a célja.

Rétvári Bence megjegyezte: emellett 399 millió forintot adnak a járóbeteg-ellátás fejlesztésére, ami Vácon és környékén mintegy 70 ezer embert érint.

Sámoly György, a váci Jávorszky Ödön Kórház főigazgatója arról beszélt, hogy nagy feladat volt időben végrehajtani a projekteket, amelyek a gazdasági hatékonyság növelését is célozták. Amint ez a fejlesztés befejeződik, más forrásokhoz is jutnak - fűzte hozzá.

A kórház tájékoztatása szerint a megvalósított projektek maximálisan illeszkednek az intézmény fejlesztési, egészségfejlesztési koncepciójához, amelynek célja a gazdaságos működés hatékonyságának növelése, kiemelt figyelemmel a környezetvédelmi előírásokra. A fejlesztések keretében napkollektorokat iktattak be a hálózati melegvíz-rendszerbe, korszerűsítették a légtechnikai rendszereket, valamint új műszert szereztek be a központi sterilizálóba.

Az ünnepség után Rétvári Bence újságírói érdeklődésre elmondta: az Emmi utazási költségei tekintetében jelentős spórolást értek el ahhoz képest, amennyit a jogelőd tárcák költöttek 2010 előtt, a költséghatékony szemlélet meghozta az eredményét.

 

(MTI)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség