Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 15, hétfő, Henrik és Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.

Emlékmenet a reformációért

E-mail Nyomtatás

A reformáció 500 éves évfordulójának tiszteletére szerveződött az az emlékmenet, amelyet szeptember 23-án tartottak a Beregszászi járásban, és összességében nyolc községet érintett.

Az ötletgazda, Dávid Árpád mezőgecsei lelkipásztor reggel nyolc óra táján gyalogosan indult el mintegy 15 gyülekezeti tag kíséretében Mezőgecséből, hogy aztán Tiszacsoma, Badaló, Halábor, Mezővári, Borzsova, Nagymuzsaly, Nagybakta érintésével az esti órákban térjen vissza szolgálati helyére. A kellemetlenül hideg, esős időjárás ellenére az összesen mintegy 30 kilométernyi útszakasz során több mint százan csatlakoztak a menethez, akik közül sokan a végső úti célig kitartottak a menet során zsoltárokat is éneklő tagokkal.

Így kapcsolódott be az út során jó néhány gyülekezeti taggal egyetemben Sápi Zsolt badalói, Károlyi József halábori, Menyhárt István mezővári és Baksa Zsolt nagymuzsalyi lelkipásztor is.

A menet minden településen útba ejtette a helyi református templomot, ahol rövid áhítatban mondtak köszönetet a reformáció 500 éves megtartó erejéért. Ezek során minden gyülekezetnek adományoztak egy emlékzászlót, amelyen az akció mottója – „Jó reformátusnak lenni” – és egy bibliai idézet a Zsoltárok 71.16-ból: ,,Az Úr Istennek nagy tetteivel járok” felirat szerepelt. Az emlékmenetben részt vevők közül mindenki kapott egy ,,Jó reformátusnak lenni” feliratú pólót.

Az emlékmenet végén a legtöbben elfáradva, de lelkiekben feltöltődve érkeztek vissza Mezőgecsébe, ahol egy bográcsgulyás közös elfogyasztása és egy közös ima zárta az áldásokban gazdag napot.

A rendezvényt az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

 

(tamási)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség