Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2023. szeptember 24, vasárnap, Gellért és Mercédesz napja van. Holnap Eufrozina és Kende napja lesz.

Románokat telepítene a Székelyföldre egy soviniszta szervezet

E-mail Nyomtatás

Talán nem ismeretlen immár az olvasók számára a Románia Korszerűsítéséért Nemzeti Koalíció (CNMR), Alexandru Cumpănasuval az élen. Igen, ők azok, akik vissza akarták vonatni Kelemen Hunor RMDSZ-elnöktől a Románia Csillaga érdemrendet, és ők vizionáltak magyar-román gazdasági háborút is, miután Magyarország tavaly megvétózta Románia felvételét a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezetbe (OECD).

Nos, a híres-hírhedt koalíció csütörtökön újabb közleményt bocsátott ki, melyben felszólítja Románia központi hatóságait (államelnökség, kormány, parlament): nyújtsanak kedvezményeket és támogassák a román tőkéjű befektetéseket Hargita, Kovászna és Maros megyében.

A bősz patrióta koalíció szerint ezekben a megyékben nagy szükség van a román állam minden támogatására, a Közép-romániai fejlesztési régió gazdaságának és foglalkoztatottságának fejlesztése érdekében.

A közlemény ezt követően Alexandru Cumpănasu elnököt idézi: „A CNMR által kivitelezett tanulmány masszív elnéptelenedést mutat ki Hargita és Kovászna megyében, amely nemzetbiztonsági problémát jelent. Következésképpen a CNMR a lehető legszélesebb körű nyilvános érdekképviseleti tevékenységbe kezd a román állam összes intézményénél, a román tőkéjű befektetések védelme érdekében, továbbá azért, hogy az érintett megyéket Nemzetbiztonsági Zónává nyilvánítsák. A magyar közösség vezetői által kreált mesterséges gondokat csak úgy lehet megszüntetni, ha munkahelyeket teremtenek és újranépesítik az érintett megyéket, románokkal és magyarokkal.”

 

(foter.ro)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség