Élénkülnek a magyar-kínai agrárkapcsolatok

E-mail Nyomtatás

Kína Magyarország 10. legfontosabb kereskedelmi partnere

Nagy István az Agrárminisztériumban fogadta a Kínai Népi Gyűlés Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának delegációját. A találkozó során a felek a Magyarország és Kína agrárkapcsolatait érintő aktuális kérdéseket vitatták meg – közölte szerkesztőségünkkel az Agrárminisztérium Sajtóirodája.

Az agrárminiszter jelezte, hogy a november elején Sanghajban megrendezésre kerülő Kínai Nemzetközi Import Expón az Agrárminisztérium is részt vesz.

Nagy István hangsúlyozta, hogy Magyarország számára rendkívül fontos a Kínával kiépített kiváló kapcsolat, mivel ez további esélyt jelenthet arra, hogy Magyarország legyen az egyik logisztikai átemelője a régió és az Európai Unió közötti nagy volumenű áruforgalomnak.

A felek egyeztettek a magyar agrárexport lehetőségeiről Kínába, valamint áttekintették a magyar termékek kiszállításához szükséges engedélyezési folyamatokat.

Kína Magyarország 10. legfontosabb kereskedelmi partnere. A magyar-kínai külkereskedelem fontos részét képezi a mezőgazdaság és az élelmiszeripar. A közép-európai országok közül Magyarország rendelkezik a legtöbb termékcsoportra vonatkozó exportengedéllyel Kínába (sertés-, liba-, kacsa-, marha-, és nyúlhús, élő ló, tej, valamint búza), ami a hatóságaink közötti kiváló együttműködésnek köszönhető.

 

szerk.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség