Pamflet

E-mail Nyomtatás

Ellenállhatatlan kényszert érzek a műfaj iránt. A jó pamflet drámai, sűrű, metsz, öli a butaságot és a rosssz hatalmat. És felderít. Ennek a kis pamfletemnek három, a Népszabadság elmúlt napi számaiban és a NOL-on megjelent írás az alapja. Jehezkel Lefkovics úrral Shiri Zuzsa, a lap izraeli tudósítója készített interjút, s formált róla egy úgynevezett békebeli portrét, amely azért békebeli, mert csöpög az édeskedéstől, Léderer Pál úr maga ragadott tollat, írt pamfletalapanyagot, míg végül egy bizonyos Czene Gábor elvtárs, a lap álláspont rovatának állandó munkatársa - származása előttem bizonytalan, hovatartozás fix - Nácivadászat címen fejtette ki mérges álláspontját. Ezek a cikkek pamfletalapanyagok a pamflet kínálati piacán. Ez most nagy piac. Történik ma, a zavaros Magyarországon, az úrnak 2008. évében, Lefkovicsék számítása szerint az 5768-ban.
Czene: (bekanyarodik a Dohány utcába, mélyet sóhajt, magában beszél). A szélsőjobbos fóbiamagyarok helyzeti előnyben vannak. Tudatukat az erőszak kultusza uralja, testüket harcra trenírozzák. Ha valaki fociszurkolóként még nem sajátította volna el az utcai hadviselés szabályait, akkor a gárdák és őrseregek széles kínálatából választhat. Mindenki olyan kiképzést kap, amilyet szeretne.
ěJehezkel Lefkovics: (éppen kikanyarodik a Dohány utcából, barátságosan rámosolyog Czenére, mert hitsorsosnak véli, de Czene elmegy mellette. El akarta volna mondani neki, amit Shiri Zsuzsa már megírt róla, hogy ő "Jeruzsálem Mea Shearin nevű negyedében, annak is a legortodoxabb vidékén, a magyar házakban" él.)  "Ezen a tájon elmaradt Trianon, a Meir Bal Hanaes rabbiról el-nevezett segélyegylet még ma is a Monarchia határait tiszteli. Egy súlyos könyvben veretes kézírással három nyelven őrzik minden olyan település nevét, ahol egykor Ferenc József magyar király és osztrák császár fennhatósága alatt magyar zsidók éltek."
A pamflet szerzője elérzékenyedik: Istenem, egy Trianon-mentes övezet a világon! Micsoda magyarok ezek a Mea Shearin kerületbeliek, ezek a Lefkovicsok, akik, ismét csak Shiri Zsuzsát idézve, "Észak-Kelet-Magyarországon, Mádon, azelőtt pedig Olaszliszkán italüzlettel foglalkoztak sok generáción át". Ez az "italüzlet" különösen megható, egyenesen stílusbravúr. Czene elvtárs is, aki közönyösen elhalad a kaftános zsidó mellett, bizonyára erre a boldog békeidőre gondolt, amikor leírta: "mindenki olyan kiképzést kap, amilyet szeretne." Mármint most. De hát a költségtérítés...? A hallgatói önkormányzatok eredménytelen, de ádáz tüntetései? És a Magyar Gárda esetében is mintha nehézségeket okozott volna a bakancs ára, a sapka és egyebek? S végül csak a Lefkovics-Levi traktusban találtak megfelelőt. Lehet, hogyha Czene szóba elegyedik a reális Lefkoviccsal, ő felveti még a tankönyvárakat is és a kiképzések egyéb költségeit. További üzletet szimatolva. Szállíthatna esetleg papírtalpú bakan-csot a Gárdának, mint ahogy elődei tették a magyar bakákkal azokban a boldog békeidőkben, az első világháborúban. Hiszen egy katonaországból jön ez a békés ember. Ott nem lehet papírtalpú bakancsot eladni. A kérdéskörre a választ Léderer Pál adja meg:
ŤLéderer Pál (autóval robog át  a Dohány utcán, észreveszi Léderert, megijed, hogy esetleg a kolléga is ugyanarra a fogadásra igyekszik, elfordít-
ja a fejét: caplasson - gondolja). "Meglehet, hogy meg vagyunk valamennyien vezetve."
  Ez a mondat 2008. július 8-án jelent meg a NOL-on, és Lányi András egy vagy két nappal korábbi cikkére utal. Lányi azt feltételezi, hogy az utcai balhékat a kormány szervezi, figyelemelterelés céljából. Léderert ez felháborítja.
ŤLéderer Pál: Meglehet, hogy a Hollán utcai Molotov-koktélt az akkor még létezett kormánykoalíció agent provocateurjei keverték.
  Mi csak italüzlettel foglalkoztunk! Utasítaná el a vádat a derék mádi honpolgár, Lefkovics, ha egyáltalán eljutna hozzá. De nem jut. Lefkovics a Népszabadság jóvoltából a boldog békeidőkben él - a harcoló, öngyilkos merényletekkel terhes Izraelben. Mert ő magyar zsidó.
ŤLéderer Pál: Meglehet, hogy a Magyar Gárda egyenruhájában ifjú szocialisták menetelnek.
ěJehezkel Lefkovics: Mindenki azt szereti, amit ismer, s egy Lefkovics csakis magyar házastársat kereshet magának. Az aszszony szülei Vásárosnaményből jöttek.
ŤLéderer Pál: Meglehet, hogy a kurucinfót nyugdíjas baloldali újságírók készítik, és azért nem merték sokáig lekapcsolni az oldalt a világhálóról, mert Gyurcsány Ferenc közbenjárására Soros György finanszírozta a vállalkozást.
ěJehezkel Lefkovics: Annak idején, ahogy az errefelé szokás, összehozták a partit. Arám unokatestvéremnek a sógora és a testvére fundálta ki együtt a partit.
Czene Gábor: Az ország mindenesetre elérkezett a tűrőképesség határához, ennek jele, hogy a világhálón feltűnt egy rejtélyes szervezet, a Magyar Nácivadász Szövetség. Keveset tudni róla, tagjai ugyanúgy nem hajlandók felfedni kilétüket, ahogyan a kurucinfósok sem... Az új felállásban az antifasiszták a ha-zafiak, a nácik a hazaárulók.
ěJehezkel Lefkovics: (kissé kérkedve). A pajesz, a kaftán vigyáz rám. Ha nem hordanám őket, azt tehetnék, amit akarok, de ezek a külső jelek megvédenek. 613 micve, vallási parancsolat határozza meg az életem. Ezek mondják meg, mit szabad és mit nem (filozófikusra vált, a hitéről elmélkedik). Olyan ez, mint magának a KRESZ - világosítja fel Shiri Zsuzsát, aki ezek szerint vagy nem zsidó nő, vagy titkolja. - Ha letérnénk a kitaposott ösvényről, az bajt okozna nekünk vagy másoknak, akárcsak egy autóbaleset. A Teremtő pontosan megmutatja az utat, s hogy azon miként kell haladni. Nem hiszszük, hogy szüleinknél jobban tudnánk,  hogyan kell élni.
  Ezt mondta Shiri Zsuzsa szerint Jehezkel Lefkovics, aki reggel felkel, imádkozik, tanul egy keveset, olyan egy-másfél órát, megreggelizik, majd kilenc körül dolgozni megy. Ez kétségkívül békeidős életforma. Kezd meghonosodni itt is az őrzött lakóparkokban, vízpartokon. A kurucinfó/nácivadász valószínűleg egy alomból származó szerkesztőitől azonban még egyelőre egy ki-csit idegen. Õk az ideges fajta, mindig változtatásokat követelő Soros-értelmiség körébe tartoznak. Magyarországon.

Csurka István
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség