Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2021. február 26, péntek, Edina napja van. Holnap Ákos és Bátor napja lesz.

A német alkotmányvédelem különbséget tesz a radikalizmus és a szélsőség között

E-mail Nyomtatás
A határozat kimondja: Olyan törekvéseket nevezünk szélsőségesnek, melyek alkotmányunk alapelvével, a szabad demokratikus jogrenddel szembehelyezkednek. A szélsőségesség fogalma sokszor nem világos. Gyakran tesznek egyenlőségjelet közte és a radikalizmus között. Így például a kapita-lizmus bírálói, akik alapvetően kételkednek gazdasági és társadalmi rendszerünk szerkezetében, s azt alapjaiban kívánják megváltoztatni, még nem szélsőségesek. Pluralista társadalmi rendszerünkben helye van a radikális politikai nézeteknek. Aki radikális elképzeléseit realizálni óhajtja, nem kell félnie attól, hogy az alkotmányvédelem megfigyeli; addig mindenesetre nem, amíg alkotmányos rendünk alapelveit elismeri.
A baloldaliak és a radikális baloldaliak különböző csoportosulásai kritizálják a "jobboldali radikális" fogalmát.
A német marxisták, a radikális baloldaliak különböző csoportosulásai tiltakoznak a "jobboldali radikális" fogalma ellen. Azt mondják, a "radikális" (latinul: radix = gyökér) a társadalom alapvető megváltoztatását kívánja elérni, ezzel szemben egy "jobboldali radikális" a politikai hegemónia megszerzését és az állami struktúra átalakítását tűzi ki céljául.
Nálunk mintha ezek a szerepek felcserélődtek volna. Mely pártok törekednek ma Magyarországon a politikai hegemónia megszerzésére és megtartására, nem válogatva az eszközökben, zavargásokat provokálva, majd azokat véresen leverve? Kik hangoztatják állandóan, hogy "az állam rossz tulajdonos", privatizálni kell, minek következtében alig maradt állami vagyon? Kik akarják minden téren a lehető legmi-nimálisabb szintre redukálni az állami szerepvállalást, az állam felelősségét, hogy mindenki boldoguljon a maga erejéből? Az állami struktúra átalakítása mondhatni si-került. Ettől ők azonban még nem "jobboldali radikálisok".
A radikális párt a MIÉP. Se nem jobb, se nem bal. Keresztény és magyar. Demokratikus jogrendünkkel soha nem helyezkedett szembe, ám ez mintha cseppet sem zavarta volna azokat a "demokratákat", akik a MIÉP-et a szélsőséggel bélyegezték meg. Ezt visszautasítjuk!
Radikalizmusunk lényege: vissza a gyökerekhez! Hitünkben, kultúránkban, múltunkban és jelenünkben. Gyökeres, alapvető változást sürgetünk a gazdasági és társadalmi élet minden területén.
Ezt a radikalizmust nem veheti el tőlünk senki!
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség