6500 milliárd forinttal adósították el a lakosságot

E-mail Nyomtatás

Egyelőre csak terveket lehet hallani arról, hogyan próbálná enyhíteni a kormány a hitellel rendelkezők helyzetét, konkrét lépések még mindig nincsenek, pedig sürgősen kellenének. 2009 második félévétől tömegesen dőlhetnek be a kölcsönök – figyelmeztetett Koszorús László.

Nemcsak autójukat veszíthetik el családok, hanem a lakhatásukat is -tette hozzá a fideszes parlamenti képviselő a kormányszóvivői tájékoztató után.

Előzőleg Daróczi Dávid kormányszóvivő bejelentette: pénzügyi-gazdasági válságban eligazító honlapot indított a napokban a kormány, a www.valsagkalauz.hu-t.

A honlap elsősorban a kormányzati intézkedésekről ad tájékoztatást, de a válsággal kapcsolatos mindennapi kérdésekre is kitérnek benne. A pénzügyi felügyelet pedig megduplázta panaszkezelő munkatársainak létszámát, miután drasztikusan növekszik a pénzügyi, ezen belül a banki szolgáltatásokkal kapcsolatos panaszok mennyisége.

A fideszes Koszorús László viszont a jegybank és a gazdasági tárca adataira hivatkozva rámutatott: 6500 milliárd forint van kihelyezve a lakossághoz hitelek formájában. Az egyre magasabb törlesztőrészletek miatt családok kerülhetnek utcára, a kormánynak ezért lépnie kell, nem sajtótájékoztatót tartania a terveiről.

Szerinte megoldást jelenthet az a nyolcpontos javaslatcsomag, amelyet fideszes képviselők nyújtottak be 2007 októberében. Az illetékes parlamenti bizottság az előterjesztést tárgysorozatba vette, de napirendre sosem került, most is bent van még. A nyolc pont között szerepel például az, hogy maximalizálnák a hiteldíjakat, valamint a reklámokban, hirdetésekben kötelező figyelmeztetést írnának elő a kockázatokra.

(FH)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség