Alkotmányellenes az ágyszámcsökkentés

E-mail Nyomtatás

Jogerősen megsemmisítette a Legfelsőbb Bíróság a hódmezővásárhelyi kórház aktív ágyainak elvételéről szóló egészségügyi miniszteri határozatot. Két évvel ezelőtt az országban itt volt a legnagyobb átszervezés: a 300 kórházi ágyból alig több mint száz maradhatott fent. A hódmezővásárhelyi kórház 2007-ben aktív ágyainak majdnem két harmadát veszítette el. Két év pereskedés után a Legfelsőbb Bíróság most jogerősen megsemmisítette Molnár Lajos akkori liberális egészségügyi miniszter határozatát.

A város vezetése az ítélet nyomán 161-re emelné a kórház jelenlegi 116 aktív ágyát, továbbá kezdeményezi az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött finanszírozási szerződés felülvizsgálatát és milliárdos nagyságrendű kártérítésre tart igényt.

Az egészségügyi minisztérium véleménye szerint a bíróság csak a miniszteri határozat meghozatalának módját semmisítette meg, nem pedig a kórházkapacitásról szóló jogszabályt. Ezért sem az elmaradt finanszírozás utáni kártérítést, sem az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral kötött szerződés újratárgyalását nem tartja szükségesnek.

A tárcavezető hozzátette: ugyanez a véleménye a többi hasonló esetben is, így nem számíthat kártérítésre sem a debreceni sem a gyulai kórház.

(hírTV)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség