Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. április 29, hétfő, Péter napja van. Holnap Katalin és Kitti napja lesz.

„Elég a vízművek bújtatott privatizációjából!”

E-mail Nyomtatás

Meg kell állítani a regionális vízmű társaságok bújtatott, lopakodó privatizációját - áll abban a közleményben, amelyet a Magyar Víziközmű Szövetség 13. országos konferenciája után adtak ki az érdekképviselet vezetői Sopronban. A Magyar Víziközmű Szövetség vezetői szerint az ágazatban nincs szükség az Európai Uniós forrásokon kívüli, valamint a fogyasztók által megfizetett költségeken felüli szakmai befektetői forrásokra. A szövetség elnöke úgy véli, mivel az államnak nincs törvényileg kötelező vízellátási feladata, az állam kezében lévő víziközművagyont inkább a vízellátásra, szennyvízellátásra törvényileg kötelezett önkormányzatok számára kell átadni.

A szaktárca képviselője úgy fogalmazott, kevés információjuk van az esetleges magánosításról, hiszen a vízközműtársaságok összevonásáról a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács döntött, s a további lépésekről a Pénzügyminisztériumban döntenek.

A víziközmű-társaságok soproni konferenciáján szó esett arról is, hogy az ivóvizet, mint alapvető élelmiszert a kedvezményes, 5 százalékos, de legfeljebb a 18 százalékos áfakörbe lett volna kívánatos beilleszteni, a kormányzat által áterőszakolt 25 százalékos áfabesorolással szemben.

(hírTV)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség