Áder széke: időközi választás Csornán és környékén

E-mail Nyomtatás


Csornán és környékén időközi parlamenti képviselő-választást tartanak november 8-án.

 

9 óra 39 perc - Valamivel több mint ezer szavazó.

 

9 órás adatok szerint 1186 választópolgár járult az urnákhoz Csornán és környékén. Ez 2,639 százalékos részvételi arányt jelent.

 

8 óra 12 perc - Eddig 133 választópolgár voksolt.

 

7 órás adatok szerint a választásra jogosult 45 143 szavazó közül eddig 133 választópolgár élt szavazati jogával. Ez 0,29 százalékos részvételi arányt jelent.

 

A kisalfold.hu  Dr. Kocsis Ottótól, a szervezési és hatósági osztály vezetőjétől megtudta: "szerencsére mostanáig semmi rendkívüli nem történt a szavazókörökben, s kampánycsendsértési panasz sem érkezett hozzánk".

 A Győr-Moson-Sopron megyei 5. számú egyéni országgyűlési választókerületben, Csornán és környékén azért kell időközi választást tartani, mert a térség parlamenti képviselője, a fideszes Áder János mandátumot szerzett a júniusi európai parlamenti választáson.

 

A két megbízatás a törvények értelmében összeférhetetlen, ezért Áder János július 13-án lemondott országgyűlési képviselői mandátumáról. A választáson öt jelölt indul: Balogh Csaba (MSZP), Demjén Mihályné (Civil Mozgalom), Gyopáros Alpár (Fidesz-KDNP), Molnár Tivadar (MIÉP) és Takács Krisztián (Jobbik Magyarországért Mozgalom).

 

A választás akkor lesz érvényes, ha azon a szavazásra jogosultak 50 százaléka plusz 1 fő részt vesz. Eredményes akkor lesz, ha a jelöltek egyike megszerzi a szavazatoknak több mint a felét.

 

Ha vasárnap nem sikerül képviselőt választani, a második fordulót két hét múlva, november 22-én tartják.

 

(Forrás: kisalfold.hu)

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség