Talán még nem késő kezünkbe venni sorsunkat - Kántor József, a MIÉP miskolci országgyűlési képviselőjelöltje

E-mail Nyomtatás


Borsod-Abaúj-Zemplén megye székhelyén, Miskolcon a Magyar Igazság és Élet Pártja a város 1-es számú választókerületében a komoly sikerekkel büszkélkedő karateedzőt, Kántor Józsefet indítja, ő a párt jelöltje, akit támogat a Magyar Megmaradás Közössége is.

– Elsőként arra kérném, hogy néhány szóban mutatkozzon be olvasóink számára.

– Nevem Kántor József, 1962-ben születtem Miskolcon. Szirmabesenyőn nőttem fel, ötgyermekes munkáscsaládból származom. Soha semmilyen pártnak nem voltam tagja. Jelenleg Sajószentpéteren lakom feleségemmel és gyermekeinkkel. Eddig négy gyermekkel áldott meg bennünket a Teremtő, és most várjuk az ötödiket. Ily módon is igyekszünk tehát gondoskodni a magyarság fennmaradásáról. A D.A.S. Részvénytársaságnál dolgozom, mint jogvédelmi tanácsadó. Gyermekkoromtól kezdve sportolok, azon belül pedig több mint húsz éve tanulom és tanítom a keleti harcművészetet.

– Nocsak, harcművészet? Annak számos fajtája van. Ön melyiket űzi közülük?

– Szabad időmben karatézom és aktívan edzek, valamint gyermekeket és felnőtteket oktatok harcművészetre és önvédelemre. A magyarországi Shito-kai Karate Szövetség, valamint az Európai Kyu-sho Akadémia alapító tagja és a B-A-Z. Megyei Karate Szakszövetség alelnöke vagyok. A küzdősport megtanított arra, hogy a kitűzött célok érdekében kitartóan és keményen kell küzdeni. Az ifjúság nevelésében fontosnak tartom a tömegsport felélesztését. Ezt a kitartást és egyéb tapasztalataimat és tudásomat szeretném a magyarság érdekeinek képviseletében hasznosítani.

 – Edzőként milyen eredményekkel büszkélkedhet?

– Versenyzőim számos nemzetközi és hazai sikert értek már el. A legutóbbit egy emlékezetes dátumon, tavaly december 5-én arattuk egy nemzetközi versenyen. Az általam felkészített csoport hét versenyzője egy arany, egy ezüst és öt bronzérmet szerzett meg, vagyis mindannyian dobogós helyen végeztek! Sajnos azonban az egyetemes sport hanyatlását és súlyos anyagi nehézségeit mi is bőrünkön érezzük, a karaténak is roppant nehéz a helyzete a támogatottság hiánya miatt.

– Térjünk rá a politikára. Miért vállalta a MIÉP jelölését, miért érezte fontosnak, hogy személyesen is kiálljon a magyar megmaradásért?

– Ahogyan azt már említettem, korábban semmilyen pártnak nem voltam elkötelezettje. Megismerve azonban a MIÉP elveit, programját, valamint a Magyar Megmaradás Közösségének törekvéseit, egyértelművé vált számomra, hogy ez az, amellyel maximálisan azonosulni tudok. Éppen ezért mondtam igent némi gondolkodás után a jelöltségi felkérésre is. Úgy látom, hogy mi, magyarok az utolsó órához értünk. Talán most még nem késő a kezünkbe venni sorsunk alakítását és irányítását. Ebben szeretném támogatni honfitársaimat, és mindent elkövetni a szebb MAGYAR jövő érdekében. Elsőre talán közhelyszerűen hangzik, mégsem lehet más a célunk, minthogy gyermekeinknek és unokáinknak egy saját szabad és független Magyarországuk legyen. A világon sehol nem a többség alkalmazkodik a kisebbségekhez, ezt Magyarországon is ki kell harcolni végre! Nem szabad megengedni és eltűrni, hogy a nyugdíjasok és az aktívan dolgozó emberek szenvedjenek a vezetőink által elkövetett hibákért és okozott károkért. Tudatosítani kell az emberekben, hogy nem a minisztereknek van országa és népe, hanem a nemzetnek és az országnak van minisztere! Helyi szinteken is ezt a tudatot követni, nem kiskirályokra, hanem valódi vezetőkre van szükség. Ha valaki nem a nemzet és a nép érdekeit képviseli, haladéktalanul le kell váltani és felelősségre kell vonni.

– Milyen célokat tűzne a zászlajára megválasztása esetén?

– Parlamentbe jutásom esetén mindenekelőtt az emberek biztonságérzetének és nyugalmának maximális biztosítását tartanám szem előtt. Ez egyet jelentene a települések élhetőbbé válásával, és a közösségi élet fellendítésével. Konkrétan, a közbiztonságra vonatkozóan minél több önvédelmi csoport létrehozása lenne szükségszerű, amelyek szorosan együttműködnének a rendőrséggel. A multinacionális cégek megadóztatása elengedhetetlenné vált immár, a további működésükhöz pedig feltételül szabnám, hogy polcaikon túlnyomó részben a magyar termékek legyenek megtalálhatók, és a nyereségüket Magyarországon belül forgassák vissza. Ehhez kapcsolódóan meg kell akadályozni a magyar termőföld eladását és támogatást kell nyújtani az elhanyagolt, jelenleg művelés alatt nem álló földterületek mezőgazdasági munkáinak beindításához! A kistermelőkre kirótt terheket csökkenteni kell. A nyugdíjasoktól elvett kedvezmények haladéktalan visszaállítását szorgalmaznám és minden erőmmel azon lennék, hogy megállítsam a nyugdíjkorhatár további emelését. Ezzel párhuzamosan pedig időszerű volna a miniszterek, képviselők bérezésének mérséklése, hogy jobban átérezzék a minimálbérből élők mindennapos gondjait. Bárminemű pluszjuttatást csak akkor kaphatnának, amikor az ország helyzete azt már lehetővé teszi. Amennyiben egyetértenek elképzeléseimmel, kérem, hogy tiszteljenek meg bizalmukkal!

 

Kovács Attila

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség