Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 19, vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.

A kormányülésen is megerősítették az SZDSZ miniszterek távozásukat

E-mail Nyomtatás
A szerdai kormányülésen Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter és Kákosy Csaba gazdasági miniszter hivatalosan is megerősítette, hogy április 30-i hatállyal benyújtják lemondásukat - mondta el Budai Bernadett a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.Gyurcsány Ferenc azt kérte a liberális miniszterektől, hogy már ne hozzanak olyan döntéseket, amelyeknek hosszútávú hatásai lesznek. A minisztériumi átadás-átvétel technikai részletei április 20-a után derülnek ki - tette hozzá a kormányszóvivő. A távozó állami vezetők a jogszabályoknak megfelelően kapnak majd juttatásokat.

A minisztereknek jegyzőkönyvet kell készíttetniük a minisztériummal kapcsolatban távozásuk előtt. Ennek tartalmaznia kell egyebek mellett a tárca gazdálkodására vonatkozó adatokat, azt hogy milyen élő szerződéseik vannak, valamint a már meglévő pályázatokat és fejlesztéseket, valamint a kormány elé kerülő előterjesztéseket is -mondta a kormányszóvivő.

Az SZDSZ ügyvivői testülete hétfő esti ülésén egyhangúlag fogadta el azt a határozatot, amely szerint április 30-val valamennyi miniszterét és államtitkárát visszahívja, mert nem kívánnak a továbbiakban koalíciós szerepet vállalni a jelenlegi kormányban. A döntés azután született meg, hogy Gyurcsány Ferenc ugyancsak április 30-i hatállyal felmentette Horváth Ágnes, egészségügyi minisztert.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség