Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 19, vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.

Tisztességtelen a távozó miniszterek lelépési díja

E-mail Nyomtatás
A Fidesz szerint tisztességtelen, hogy a válság okozói milliókkal a zsebükben távoznak a kormányból. Répássy Róbert, a legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy pontosan nem is lehet tudni, ki mennyit visz, de összességében 10-12 millió forintra tehető a távozó liberális miniszterek, államtitkárok lelépési díja.Répássy Róbert szerint elfogadhatatlan és felháborító, az emberekkel szemben pedig végtelenül tisztességtelen, hogy a válság okozói a kormányból való távozásuk után végkielégítést akarnak felvenni. A Fidesz frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott, hogy "milliók ütik a markát az egészségügyben létrejött zűrzavar, káosz és fejetlenség egyik fő felelősének, a soha sehol nem látott fejlesztéseket koordináló államtitkárnak és az amúgy is teljesen felesleges pozíciót betöltő koalíciós koordinációs államtitkárnak." Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kivételével ráadásul mindannyian önként válnak meg pozíciójuktól.

Hozzátette, hogy pontosan azt sem tudni, mekkora ez az összeg, mert ugyan a miniszterek, államtitkárok fizetési listáját korábban már közzé kellett volna tenni, ez a mai napig nem történt meg. Szerinte összességében 10-12 millió forintról lehet szó.

Az ellenzéki politikus a koalíciós válság kapcsán elmondta, hogy ahelyett, hogy a kormánypártok az ország érdekeit néznék, a hatalomért torzsalkodnak. Répássy Róbert úgy fogalmazott: "szétesett az állam működése, leállt a gazdaság, a kormány hazudozásának és alkalmatlanságának az ország issza meg a levét." A jelenlegi helyzetet pedig szánalmas politikai valóság-shownak nevezte.

Budai Bernadett kormányszóvivő korábban úgy tájékoztatott, hogy a törvény szerint felmentés esetén három havi, lemondás esetén másfél havi illetményének megfelelő pénzt kap egy miniszter vagy államtitkár, ha tisztségét több mint egy évig, de kevesebb mint három évig töltötte be. Bár Horváth Ágnes éppen egy éve vezeti az egészségügyi tárcát, de előtte államtitkár volt ugyanott, így ő a bruttó 1 296 300 forintos miniszteri illetmény háromszorosával, bruttó 3 millió 888 900 forinttal távozhat. Fodor Gábor és Kákosy Csaba nem voltak legalább egy évig folyamatosan állami vezetők, így nekik nem jár pénz. Az államtitkárok havi illetménye bruttó 997 200 forint.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség