Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 19, vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.

BKV-SZTRÁJK - Szinte teljesen leállt a tömegközlekedés Budapesten

E-mail Nyomtatás
A tömegközlekedés szinte teljesen leállt hétfő reggel Budapesten, a nappalos műszakból ugyanis csak néhányan vették fel a munkát. Csak néhány villamos és busz jár, a megállókban sem látni sok embert. A sztrájkot azért hirdette meg üzemkezdettől délután egy óráig a szakszervezet, mert nem tudtak megállapodni a BKV-val.A reggel hat órás váltás után a BKV dolgozóinak nagy többsége sztrájkba lépett - mondta el a Független Hírügynökségnek Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnök-helyettese. Tudomása szerint a gödöllői HÉV vonalán 6-7 szerelvény jár, illetve néhány villamos is szállít utasokat, közte a Hungária körgyűrűn közlekedő 1-es villamos. Autóbusz mindössze néhány indult el.

Az érdekvédelmi vezető szerint tehát a tömegközlekedés 98-99 százaléka leállt. Megjegyezte: így jóval kevesebb járat megy, mint amit a szakszervezet ajánlott a legutóbbi tárgyaláson, azaz az éjszakai buszok közlekedtetését.

Gulyás Attila tudomása szerint az alvállalkozók által üzemeltett járatok elindultak, az azonban kérdéses, meddig tudnak majd utasokat szállítani. Várhatóan ugyanis a reggeli órákban rengetegen autóba ülnek Budapesten és az agglomerációból is annyi kocsi érkezik, hogy megbénulhat az egész város közlekedése.

Közben Kiricsi Karola, a BKV szóvivője  azt mondta, hogy délután egy órakor - a munkabeszüntetés vége után - elindulnak a metrók, a HÉV-szerelvények és a kisföldalatti is. A teljes felszíni közlekedés várhatóan délután 4 óra körül áll helyre.

A nagyobb csomópontokban és forgalmasabb utakon - a rendőrség vasárnapi bejelentésével megegyezően - rendőrautók és egyenruhások figyeltek a közlekedésre.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség