Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 19, vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.

Mától a bíróság oldalán olvasható minden információ az összes civil szervezetről

E-mail Nyomtatás
Keddtől a www.birosag.hu internetes oldalon elérhető és leinformálható az összes Magyarországon bejegyzett civil szervezet. A naponta frissülő adatbázis különösen fontos, hiszen az alapítványok évente körülbelül 500 milliárd forinttal gazdálkodnak.Az országos elektronikus névjegyzék a bíróságok nyilvántartásainak összekapcsolásával jött létre, és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala vezeti. A hivatal évek óta több ezer információt adott ki a civil szervezetekről, ám gyorsabb és megbízhatóbb a keddtől működő internetes adatbázis - mondta el keddi sajtótájékoztatóján Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács elnöke. Hozzátette: Magyarországon jelenleg közel 50 ezer társadalmi szervezet és 28 ezernél is több működő alapítvány van. Ezekről a szervezetekről a továbbiakban naprakész információt szerezhet mindenki. Különösen fontos ez az adójuk 1 százalékáról rendelkezőknek, illetve azoknak a vállalkozásoknak, amelyek például alapítványokkal kötnének szerződést.

A keddi, "Közös kattintás" elnevezésű tájékoztatón jelen volt Simon Gábor, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium államtitkára is, aki hangsúlyozta: a civil adatbázis csupán az első, de az egyik legfontosabb lépés az e-bíróság megvalósítása felé. Az is a célok között szerepel egyébként, hogy a bíróságok, illetve a bírák és ügyvédek között megszűnjön a papíralapú kommunikáció, ennek helyére az internetes kapcsolat lépne.

Ezzel kapcsolatban Lomnici Zoltán kiemelte: mára elérték, hogy a magyarországi bírák mindegyikének legyen számítógépe, és az ügyvédi kamarával is elkezdődtek az egyeztetések.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség