Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 18, szombat, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.

Veres János: májusig nem várható konkrétum az adómódosításokkal kapcsolatban

E-mail Nyomtatás
A realitásokat kell szem előtt tartani az adómódosítási javaslatokban: tartani kell a 2008-as 2009-es hiánycélt - mondta el Veres János pénzügyminiszter az Országos Érdekegyeztető Tanács csütörtöki ülésén. Konkrétumokat azonban csak májusra ígért a tárcavezető.Az adómódosítások lehetősége kapcsán a kormányoldalt képviselő Veres János az OÉT csütörtöki ülésén elmondta, hogy a jelenlegi politikai helyzetben nem tud nyilatkozni arról, hogy milyen jogszabályok változhatnak majd. Erre csak azután kerülhet sor, ha eldől a koalíció sorsa. A pénzügyminiszter hozzátette, hogy csak a gazdasági egyensúlyi célok betartásával lehetséges az adómódosítás. A fórum így érdemben nem tudott vitázni az adó- és járulékcsökkentési javaslatokról.

A munkaadói oldal szerint viszont azonnal cselekedni kell, úgy vélik, a gazdasági növekedést mielőbb el kell indítani, amihez eszköz lehet az adómérsékelés, valamint a rendszer egyszerűsítése.

A napirend előtti felszólalásokban a munkáltatói oldal szorgalmazta a sztrájktörvény módosítását is, különös tekintettel az elégséges szolgáltatás kérdésének tisztázására. A kormányoldal erre úgy reagált, hogy készek tárgyalni, a munkavállalók szerint azonban nem kell hozzányúlni a törvényhez.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség