Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 5, vasárnap, Györgyi napja van. Holnap Ivett és Frida napja lesz.

"Súlyos globális következményei lehetnek az élelmiszerárak növekedésének"

E-mail Nyomtatás
Súlyos globális következményekkel járhat, ha az élelmiszerárak magasan maradnak, illetve tovább nőnek - mondta Dominiques Stauss-Kahn a Nemzetközi Valutaalap vezérigazgatója az IMF hétvégi washingtoni tavaszi közgyűlésén."Mint tudjuk, mert a múlt erre tanít minket, az ilyen problémák nem egyszer háborúval végződnek"- mondta a nemzetközi pénzügyi szervezet vezetője, aki szerint az egyre emelkedő élelmiszerárak drámai hatást váltanak ki a fejlődő országokban, és ezzel együtt a világkereskedelemben, és mindennek következményei lesznek a fejlett országokra is. A helyzetet súlyosbítja az elhúzódó hitel -és lakóingatlan-piaci válság. Strauss-Kahn szerint az élelmiszerkrízis már több mint humanitárius probléma.

Szombaton Németország azt követelte a tanácskozáson, hogy jobban szabályozzák a bioüzemanyagok világpiacát, hogy megakadályozzák annak túlzott kiterjedését, és ezáltal az élelmiszer-alapanyagokra gyakorolt árfelhajtó és kínálatszűkítő hatását. Az Oxfam nemzetközi segélyszervezet szerint a fejlett országok felelősek a magas élelmiszerárakért.

A vasárnap elfogadott nyilatkozatában az IMF vezető testülete sürgette, hogy a Valutaalap és a Világbank más szervezetekkel közösen nyújtson pénzügyi és tanácsadói segítséget a magas élelmiszerárak miatt kialakult gazdasági-szociális problémák megoldásához.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség