Egyesült Államokba a pápa

E-mail Nyomtatás
Elindult XVI. Benedek Rómából kedden első amerikai útjára: a tervek szerint a katolikus egyházfő ötnapos útja során az ENSZ közgyűlése előtt mond beszédet, misét celebrál Washingtonban és New Yorkban, valamint látogatást tesz New Yorkban a Park East Zsinagógában, ahol találkozik Arthur Schneier főrabbival, magyarországi holokauszt-túlélővel, a New York-i és az amerikai zsidóság egyik legtekintélyesebb szellemi vezetőjével.XVI. Benedek helyi idő szerint kedden délután érkezik a maryland-állambeli Andrews Légibázisra, ahol személyesen köszönti őt Bush elnök. A hivatalos fogadás szerdán lesz a pápa 81. születésnapján a Fehér Házban, ahol 21 ágyúlövéssel köszöntik a pápát majdnem 12 ezres tömeg előtt.

A katolikus egyházfő 48 ezer hívő előtt tart szentmisét csütörtökön Washingtonban, majd ellátogat New Yorkba, ahol tiszteletét teszi a 2001. szeptember 11-i merényletek helyszínén, és egy újabb misét celebrál 60 ezer embernek a New York-i Yankee Stadionban.

Az amerikai metropoliszban XVI. Benedek pápa április 18-án meglátogatja a manhattani Park East Zsinagógát, és találkozik annak vezetőjével, Arthur Schneier főrabbival. Arthur Schneier 1930. március 20-án született Bécsben, a német megszállás alatt Budapesten élt, itt élte túl a holokausztot, majd 1947-ben emigrált az Egyesült Államokba. 1962-től a Park East Zsinagóga szellemi vezetője.

Az amerikai hatóságok a lehető legszigorúbb biztonsági intézkedésekkel készülnek a pápa látogatására: a washingtoni misét szinte teljes egészében elpróbálták, a titkosügynökök egyike be is öltözött XVI. Benedeknek.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség