Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 18, szombat, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.

BKV-SZTRÁJK - Nincs megegyezés, még kedden újabb tárgyalás kezdődik

E-mail Nyomtatás
A kedd reggeli egyeztetésen sem jutottak közös álláspontra a szakszervezetek és a BKV. Az érdekképviseletek szerint minden tárgyalás alapja a paraméterkönyv visszavonása. A cég által felállított munkacsoportokban nem akarnak részt venni, ha a társaság nem vonja vissza a BKV járatainak teljesítményét szabályozó paraméterkönyvet. A még elégséges szolgáltatások kapcsán kedden délelőtt újabb egyeztetés kezdődik.Kedden sem egyeztek meg a BKV-val a szakszervezetek. A társaság által felállított négy munkacsoportban nem akarnak részt venni, mert szerintük minden együttműködés alapja a paraméterkönyv visszavonása lehet, erre viszont nem hajlandó a közlekedési társaság - mondta a Független Hírügynökségnek Nemes Gábor, a Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetségének elnöke. Az érdekképviseletek arra is kérték a társaságot, hogy mutassa be üzleti terveit - tette hozzá.

A cég menedzsmentje által felállított munkabizottságok egyébként a létszám-felülvizsgálat, a paraméterkönyv tartalma, a munkakörülmények, valamint a rövid-, közép- és hosszú távú tervek kérdését vizsgálnák.

Nemes Gábor elmondta: a szakszervezetek rossz néven vették, hogy a BKV tulajdonosa, a főváros pénteken a Volánbusz járatait vetné be a sztrájk miatt kieső buszok helyett. Szerintük ez egy olyan lépés, amivel a főváros az érdekképviseletekre hárítaná a felelősséget.

A szakszervezetek azt kérték, hogy szerdán éjfélig fejeződjenek be a tárgyalások, ám ha lehetőség van érdemi előrelépésre, akkor ezután is hajlandók tárgyalni. A péntekre tervezett, 24 órás sztrájktól egyelőre nem állnak el. Kedden délelőtt további egyeztetések lesznek a még elégséges szolgáltatásokról.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség