Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 18, szombat, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.

Elfogadhatatlan, pökhendi stílusban beszél a távozó egészségügyi miniszter

E-mail Nyomtatás
A Fidesz felkéri az egészségügyért felelős döntéshozókat, hogy olyan megállapodás szülessen a háziorvosokkal jelenleg is zajló egyeztetésen, ami rendezi a praxisok finanszírozását, és pótolja a kivont havi 250-350 ezer forintos bevételüket - mondta Pesti Imre szerdán. Az ellenzéki párt egészségügyi szakpolitikusa szerint a döntéshozóknak be kell látniuk, hogy 10 millió magyar állapolgár jövője, élete a tét.Az egészségügyi miniszter elfogadhatatlan stílusban, pökhendien nyilatkozik az orvosokról, ráadásul nem is ért ahhoz, amiről beszél - mondta Pesti Imre. Horváth Ágnes hétfőn például azt mondta, hogy míg tavaly a lakosság reálbére csökkent, addig a háziorvosok bevétele 25 százalékkal nőtt. Az ellenzéki politikus szerint ez nem igaz, hiszen nem a háziorvosok, hanem a praxisok bevétele nőtt, az sem ennyivel, mivel az adó és járulékok elvitték a többlet felét.

Pesti Imre szerint az egészségügyi miniszter azon kijelentése sem állja meg a helyét, amely azokról a háziorvosokról szólt, akik végső elkeseredésükben úgy döntöttek, felbontják az Országos Egészségbiztosító Pénztárral kötött szerződésüket. Horváth Ágnes azt mondta: ebben az esetben is el kell látniuk a betegeket, mivel a másik, önkormányzattal kötött szerződésük erre kötelezi őket. A fideszes politikus szerint az ellátási kötelezettség nem őket, nem is az önkormányzatokat, hanem az államot terheli. Ez alkotmányban foglalt kötelezettsége.

Pesti Imre szerint az egészségügyben jelenleg teljes a zűrzavar, korábban az előkészítetlen reformok, jelenleg a személyes bosszú, "piti torzsalkodás" sodorja veszélybe a betegeket. Hozzátette: átláthatatlan, egymásnak ellentmondó intézkedések születnek. Példaként elmondta, hogy egy hónapja még az országgyűlés Egészségügyi Bizottságában elhangzott, hogy nincs pénz a 6. mentő légibázis felépítésére, legfeljebb jövőre készülhet el. Ehhez képest a leváltott egészségügyi miniszter hétfőn bejelentette, hogy hirtelen mégis találtak forrást.

Nem hozta meg a várt eredményt a kórházi ágyszámcsökkentés sem, az intézmények a csőd közelébe kerültek. Hiába kaptak tavaly év végén némi tőkeinjekciót a kórházak, a fővárosi fekvőbeteg intézmények rövid lejáratú adóssága az idei évben már duplájára nőtt - mondta a politikus. Hozzátette: ahhoz képest, hogy a kórházak helyett a járóbetegellátás felé akarta terelni a kormányzat a betegeket, egy fillért sem kapott ez a terület a fejlesztésre.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség