Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 19, vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.

Az MSZP nem támogatja az MDF adócsomagját

E-mail Nyomtatás
Három pont kivételével nem támogatja az MDF által készített adóreform-programot az MSZP, mert szerintük azok összesen 1400 milliárd forintos bevételkiesést jelentenének a költségvetésnek - mondta szerdai tájékoztatóján Tukacs István (MSZP), a költségvetési bizottság tagja.A szocialista képviselő hangsúlyozta: a legkisebb ellenzéki párt javaslatában nem oldja meg a bevételkiesés ellentételezését, ráadául úgy vonna el többszáz milliárd forintot a költségvetésből, hogy közben nem nyúl hozzá a nagy ellátórendszerekhez, így tulajdonképpen nincs meg a kiesések fedezete.

Az MDF hétfőn a parlamentben jelentette be, hogy Nemzeti Adócsomagot készítenek. Ennek elemei az egyszeri adóamnesztia, egykulcsos 18 százalékos szja bevezetése, egyszerűsített adórendszer és a "haláladó" eltörlése.

Tukacs istván szerdán elmondta: az MSZP az adóamnesztiáról, az örökösödési illeték eltörléséről és az adórendszer vállalkozókat érintő terheinek csökkentéséről kész tárgyalni, azonban a teljes adócsomagot nem támogatják.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség