Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 19, vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.

Azonnal tisztázni kell a Feneketlen-tó helyzetét

E-mail Nyomtatás
Levélben fordult szerdán Rétvári Bence, a XI. kerület országgyűlési képviselője a környezetvédelmi miniszterhez és a főpolgármesterhez, hozzák nyilvánosságra a Feneketlen-tó vízminőségéről szóló legfrissebb adatokat. A DBR Projektigazgatóságot pedig arra kéri, hogy biztosítsa a tó eredeti vízszintjének fenntartását. A KDNP-s képviselő szerint ugyanis összefüggés lehet a 4-es metró építése, és a tónál tapasztalható vízszint csökkenés és halpusztulás között.Rétvári Bence szerdai közleményében azt írja, hogy a helyi horgászok szerint az utóbbi időben több mint egymillió forint értékű hal pusztult el a tóban a vízminőség romlása miatt. Szerintük különösen aggasztó, hogy a nyári időszakban miként változik majd meg a tó ökológiai helyzete.

A kerület országgyűlési képviselője levélben fordult Fodor Gábor környezetvédelmi miniszterhez és Demszky Gábor főpolgármesterhez, hogy hozzák nyilvánosságra a tó vízminőségével kapcsolatos legfrissebb adataikat. Rétvári Bence szerint az is aggodalomra ad okot, hogy nem tartalmaz információt a Feneketlen-tóról a budapesti 4-es metróvonal I. szakasz összefoglaló geotechnikai-, mérnökgeológiai és hidrogeológiai jelentése, amely a 4-es metró honlapján olvasható.

Az eddig nyilatkozó szakértők többségének véleménye szerint a környezet pusztulása összefüggésbe hozható a 4-es metró közeli építésével, mivel az építkezésen kiszivattyúzzák a talajvizet - írja közleményében a képviselő.

Ezért Rétvári Bence arra kérte levélben a DBR projekt igazgatóságot, hogy biztosítsa a tó eredeti vízszintjének fenntartását a szivattyúzás mértékének csökkentésével vagy víz utánpótlással. A KDNP-s képviselő továbbá azt szeretné elérni, hogy hozzák nyilvánosságra, hogy milyen tanulmányok és vizsgálatok készültek a Feneketlen-tóval és a nemzeti kincsnek számító gellérthegyi hőforrásokkal kapcsolatban a metróépítés megkezdése előtt.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség