"Halálos csapdává" változott marokkói matracgyár: 54 halott a tűzvészben

E-mail Nyomtatás
A marokkói hatóságok vasárnap őrizetbe vették annak a casablancai matracgyárnak a tulajdonosát és vezetőjét, ahol 54 ember halt meg egy szombati tűzben. A polgári védelem szerint a tűzet a karbantartás hiánya okozta, míg a sok halottért a rossz biztonsági intézkedések okolhatóak. A tűz a casablancai matracgyár négyemeletes épületének földszintjén keletkezett szombat délelőtt, és nagyon gyorsan átterjedt az egész üzemre. Szemtanúk szerint a gyár "halálos csapdává" változott: az ajtók, hogy a lopásokat megakadályozzák zárva voltak, az ablakokon pedig vasrácsok tették lehetetlenné a menekülést, miközben a tűzoltó készülékek üresek voltak.

A lángok gyors terjedéséhez hozzájárult, hogy a gyárban rengeteg gyúlékony anyag volt. A földszinten, ahol a lángok fölcsaptak, habszivacsot, fát és ragasztót tároltak. A casablancai polgári védelem elmondta: a tüzet egy rosszul karbantartott elektromos fűrész okozta.

A gyár tulajdonosát és az üzemet vezető fiát a hatóságok vasárnap őrizetbe vették. Az üzemben 155-en voltak a tragédia idején, közülük 54-en meghaltak és 17-en sérültek meg.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség