Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 18, szombat, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.

Brüsszel felfüggesztette a MOL-OMV fúzió vizsgálatát

E-mail Nyomtatás
Az Európai Bizottság (EB) hétfőn bejelentette, hogy felfüggesztette az osztrák OMV kérésére indított vizsgálatot, amely a magyar MOL esetleges felvásárlása miatt kezdtek el. Brüsszel azt vizsgálja, hogy milyen feltételekkel vásárolhatja fel az osztrák gáz- és olajipari vállalat a magyar céget.Jonathan Todd, az EB versenypolitikáért felelős tagja, Neelie Kroes szóvivője azzal magyarázta a vizsgálat felfüggesztését, hogy az EB nem kapta meg a kért információkat, ezért a vizsgálat július 22-i lezárásának határidejét is meghosszabbítják majd.

Brüsszel arra kíváncsi, hogy az esetleges fúzió milyen hatással lenne a regionális piacra. Mivel mindkét vállalat Közép-Európában aktív, elképzelhető, hogy az EB arra a véleményre jut, hogy a felvásárlást csak akkor engedélyezi, ha a két cég valamelyike megválik például finomítójától vagy benzinkúthálózata egy részétől.

Ahhoz, hogy felmérhesse, vajon az egymással konkurens két cég egyesülése nem jár-e versenytorzítással, pontos piaci adatokra van szüksége. A szóvivő arra nem tért ki, hogy vajon melyik fél információira várnak. Mivel azonban az OMV-nek vélhetően fontosabb a vizsgálat lezárása, elképzelhető, hogy a MOL maradt adós az adatokkal.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség