Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 18, szombat, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.

Izrael fekáliába fojtja a palesztinokat

E-mail Nyomtatás

Hogyan jutott el a 60 évvel ezelőtt alapított zsidó állam odáig, hogy szennyvizet zúdítson a palesztin területekre?
Johann Hari, az Independentben, a New York Timesban és számtalan egyéb nagy sajtóorgánumban publikáló ismert újságíró, Izrael megalakulása hatvanadik évfordulójára megjelent írásában készít számvetést a jubiláló zsidó államban. Az egykor üldözött zsidók által létrehozott állam kizavarta a palesztinokat földjeikről. Hari szerint ennek alapvető oka az volt, hogy az Európában üldözött zsidók elhitették magukkal: a mai Izrael területe "föld nép nélkül, a föld nélküli népnek". Csakhogy valójában Izrael földjén évszázadok óta palesztinok éltek. Akik éppen úgy hazájuknak tartották ezt a földet, mint ahogy az angolok hazájuknak tartják Britanniát. Vajon mit szólnának a londoniak, ha az országukból elüldözött, a népirtás elől menekülő, hazátlan kurdoknak adnák Anglia déli részét? Vajon az angolok nem vágyódnának London, Cornwall vagy Devon után? Nem szeretnének visszatérni szülőföldjükre?
Izrael első miniszterelnöke, David Ben-Gurion 1937-ben ezt írta: "az araboknak menniük kell, de ehhez szükség van a megfelelő alkalomra, és ez a háború".
És amikor a megfelelő alkalom nemsokára eljött, segített véghezvinni a Dalit- tervet. A terv lényege - az izraeli történész Ilan Pappe szavaival - "azoknak az erőszakos módszereknek a részletes kidolgozása, amikkel a palesztin lakosságot ki lehetett lakoltatni: nagyarányú megfélemlítés, a lakott területek ostroma és a városközpontok bombázása". 800 000 embert érintett az etnikai tisztogatás. Izrael Állam ezeken a romokon épült.
Most Izrael szennyvizét a Gázai területeken keresztül vezetik, de amióta a palesztinok "rosszul" szavaztak, azóta az izraeli hadsereg nem engedi be a nyitott szennyvízcsatornák karbantartásához szükséges alapanyagokat. Ennek következtében  és a tavaszi esőzések hatására dr. Bassam Said Nadi, a helyi egészség-ügyi hatóság vezetőinek szavaival, "a szar belefolyik az ivóvízellátást biztosító kutakba, gyűjtőterületekre, és amikor ez megtörténik, emberek halnak meg. A lakosságot értesíteni kellett, hogy ne igyanak a vízből." És ez nem túlzás. A zsidó állam felől áramló szennyvíz omladozó, nyitott csatornákon keresztül folyik a Gázai övezetben. Tavaly márciusban egy 9 hónapos csecsemőt és idős nagyanyját sodort el a szennyvíz-szökőár, miután az egyik katasztrofális állapotban lévő csatorna felmondta a szolgálatot. Az Emberi Jogok Központja figyelmeztetett, hogy egy nagyobb esőzést követően másfél millió köbméter ürülék zúdulhat Palesztinára, ami humanitárius katasztrófához vezethet.
Vajon a zsidó állam az elkövetkező hatvan évét is így képzeli el?
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség