Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 18, szombat, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.

Ismét kihallgatják az izraeli kormányfőt

E-mail Nyomtatás


Pénteken újból kihallgatja a rendőrség Ehud Olmert izraeli miniszterelnököt a korrupció gyanúja miatt folytatott nyomozás keretében - jelentette be Micky Rosenfeld, a rendőrség szóvivője. A kormányfőt május 2-án már kihallgatták az üggyel kapcsolatban.

A rendőrség azt próbálja kideríteni, hogy 1993-ban Olmert tett-e bármiféle szívességet Morris Talansky amerikai milliomosnak, és fogadott-e el ezért valamilyen illegális támogatást az üzletembertől. A megvesztegetési ügy idején Olmert Jeruzsálem polgármestere volt, majd 2003 és 2006 között Ariel Saron kormányában töltötte be az ipari és kereskedelmi miniszteri posztot.

Ehud Olmert ellen egy 2005-ös üggyel kapcsolatban is nyomoznak: a gyanú szerint a kormányfő akkor azt próbálta meg elérni, hogy a privatizációra kiszemelt Leumi Bank egyik ismerőse, az ausztrál Frank Lowey tulajdona legyen. A bankot végül más vehette meg, de a korrupció gyanúja miatt már 2006 elején nyomozást kezdtek a mostani kormányfő ellen. Olmert mindkét ügyben tagadja a vádakat.

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség