Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 18, szombat, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.

Képviselőtársa hamisította-e Slota aláírását a parlamenti jelenléti íveken

E-mail Nyomtatás


A rendőrség mellett már a pozsonyi parlament honatyái is vizsgálják, hogy valóban egyik képviselőtársa hamisította-e alá a múlt héten többször is Ján Slota aláírását a parlamenti jelenléti íveken. A pártelnök és kollégája tagadja, hogy ilyesmit tettek volna.

Pavol Paška ((ejtsd: ... paska)) házelnök kedden beszélt a Szlovák Nemzeti Párt két érintett képviselőjével, a pártelnök Ján Slotával és a frakcióvezető Rafael Rafajjal. Mindketten tagadták azt a múlt heti sajtóértesülést, hogy Slota aláírását három napon keresztül frakcióvezetője kanyarintotta az ívekre. Jóllehet két napon át a nemzeti párt vezetője nem is mutatkozott a törvényhozás épületében. A házelnök azt nyilatkozta, hisz nekik, az aláírások valódiságát vagy hamis voltát nem fogja ellenőriztetni, és a két képviselőt nem bünteti meg. Néhány órával később azonban a mandátumvizsgáló és mentelmi bizottság úgy döntött, hogy maga elé kéreti a két képviselőt, fegyelmi eljárást azonban nem indított.

Az ellenzék azt kérte, hogy az üggyel a plénum is foglalkozzon, ám egyelőre csak annyit ért el, hogy a frakcióvezetők tanácskoznak az ügyről. A házelnök kedden délután újabb állásfoglalásra készül a botránnyal kapcsolatban.

A Sme ((ejtsd: szme)) című napilap szombati információiból kiindulva a szlovák rendőrség korrupcióellenes küzdelemért felelős hivatala attól függetlenül is eljár az ügyben, hogy a második legnagyobb kormányerő két politikusa ellen egyelőre senkitől sem érkezett feljelentés. Északi szomszédunknál a hiányzás befolyásolja a képviselői fizetést. Ha két munkanap igazolatlan marad, a fizetés fele veszthet el, négy nap indokolatlan távolmaradás esetén pedig a házelnök a teljes havi bért is megvonhatja. Vidéki (az észak-szlovákiai Zsolnáról utazó) képviselőként Slotának a parlamentből csaknem 110 ezer koronás, vagyis körülbelül 860 ezer forintos jövedelme származik

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség