Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 18, szombat, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.

Évtizedek óta népszerűsítik Hitlert

E-mail Nyomtatás

Újabb film készül Németországban Hitlerről Nézd, ki van itt (Er is wieder da) címmel, Timur Vermes regénye alapján. Az alkotás arról szól, hogyan lesz ismét népszerű Hitler, miután 2011-ben felébred, és elcsodálkozik azon, mivé lett hazája: egy nő vezeti az országot, mindenhol törökök, az Oktoberfest kész erkölcsi fertő, és a Führer természetesen bajban van a számítógéppel és az internettel. Aztán az új világba beleszokva, eszméit pedig megtartva XXI. századi celebbé válik, politizálni kezd, és saját tévéshow-t indít.

 

A forgatás kapcsán vállalta a főszereplő, Oliver Masucci, hogy négy hétig járja az országot Hitlernek öltözve. Utóbb elárulta, hogy megdöbbentette, mennyire meleg fogadtatásban részesült, egész sokan rámosolyogtak, kezet fogtak vele, közös fénykép készítésére kérték. „Ijesztő volt látni, mennyire megnyíltak. Azt gondolták, itt egy olyan ember, akinek elmondhatják, bármit is gondolnak. És néha eléggé veszélyes volt, amit gondoltak” – nyilatkozta a Reutersnek. Hasonlóan elcsodálkozott a film rendezője a Hitler-jelmezes figura országjárása kapcsán: „Hogyan lehet az, hogy ilyen sokan reagálnak pozitívan Hitlerre, hogyan fogadhatják el őt?”

Egyrészt biztosan rengeteg az olyan, aki idétlenségből készít közös fényképet a Hitlernek öltözött színésszel, sokan csak mások kedélyeit akarják borzolni ugyanezzel, ezzel együtt a „nosztalgia” nem véletlen. Már régóta népszerűsítik a náci Németország vezetőjét, legújabban a kedves rendező úr filmjével, ugyanis az interneten megtekinthető előzetesekben egy jópofa, vicces figura Hitler, akinek az utcán szinte mindenki örül. A film ez által két dologra jó: propagálja Hitlert, és újabb kártya az antiszemita pakliban. Ha majd elegen megnézik a mozikban, akkor lehet riogatni a náciveszéllyel.

Persze nem lehet mindent erre a filmre fogni, évtizedek óta olyan folyamatok zajlanak Németországban, amelyek a radikalizálódást segítik elő. A II. világháború borzalmai után azzal párhuzamosan, hogy a németekbe oltották a bűntudatot, kiirtották belőlük a nemzeti öntudatot, mintha utóbbinak egyenes következménye lenne a zsidóüldözés. Majd megteremtették a multikulturalizmus alapjait, törököket engedtek be milliószámra, mígnem eljutottunk napjaink zűrzavaráig.

A történelemnek pedig egyik alapigazsága, hogy kaotikus helyzetben megerősödnek a szélsőségek. Ahogy az I. világháborúban vesztes és végletekig kimerült, tönkretett Németország újdonsült köztársasága nem tudott úrrá lenni helyzetén, úgy Angela Merkel sem képes normális választ adni a migránsválságra. Játszhatja az evangélikus lelkész jámbor leányát, aki minden menekültet befogad, csakhogy aki keresztény az tudja, hogy elsősorban azokért felelős, akik rá vannak bízva.

A kancellár asszonynak illene tudnia, hogy amíg nem vet véget a bevándorlók áradatának és nem védi meg a német érdekeket, addig gyakorlatilag népszerűsíti a Führert. Ha Németország így folytatja, akkor valakiben tényleg újjáéled Adolf Hitler.

 

Märle Tamás

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség