Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 18, szombat, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.

Meddig ér Soros György keze?

E-mail Nyomtatás

Eltorlaszolták zárkáik ajtaját a nagyfai ideiglenes befogadóállomáson tiltott határátlépés miatt idegenrendészeti őrizetben lévő és kiutasításra váró menekültek pénteken. A menekültek tönkretették a zárkák fűtését, és csak estére sikerült meggyőzni őket arról, hogy nyissák meg az eltorlaszolt helyiségeket Nagyfán.

Németországban sem bírnak magukkal a bevándorlók, ezúttal a szászországi Niederauban tört ki tömegverekedés száz „mélyen vallásos” migráns között, az imádkozásra kijelölt idő kapcsán.

Horvátországban még cudarabb a helyzet, minden eddigi migrációs rekord megdőlt a hét végén, egy nap alatt 11 500 illegális bevándorló lépte át a szerb–horvát határt. A horvát hatóságok vonattal és buszokkal folyamatosan szállítják őket a szlovén határra, ahova hétfői sajtóértesülések szerint egyre betegebben érkeznek meg a migránsok. A horvát belügyminisztérium legfrissebb adatai szerint szeptember közepe, a magyar–szerb zöldhatár lezárása óta 251 ezer 906 illegális bevándorló lépte át a szerb–horvát határt.

Csupán három hír az elmúlt napokból, melyek jelzik a migránsválság erősödését. Pár hónappal ezelőtt se lehetett érteni a titkosszolgálati adatokkal jócskán ellátott európai politikusok tétlenségét, de ma, amikor mindennaposak ezek a hírek és már a vak is látja, hogy mi történik, akkor végképp értetlenül állunk Brüsszel szerencsétlenkedése előtt.

 

A vasárnap rendezett migrációs csúcson – amelynek résztvevői a nyugat-balkáni migráció által érintett országok voltak – megint nem a probléma megoldására irányult a figyelem. Helyette elfogadtak egy javarészt Jean-Calude Juncker által kidolgozott 17 pontos akciótervet, amelynek semmi értelme. A tervezet megint a bevándorlók érdekeit tartja szem előtt, előirányozva azt, hogy meg kell növelni az elhelyezésükre alkalmas férőhelyeket, és meg kell őket védeni a téltől. Ezenkívül arra szólítja fel a nyugat-balkáni útvonal országait, hogy regisztrálják a migránsokat és ne hagyják, hogy ellenőrizetlenül áramoljanak az EU-n belül.

Arról persze nem esett szó, hogy az unióba se jöjjenek be ellenőrizetlenül és a schengeni határokon kívül válasszák szét a politikai menekülteket és a gazdasági bevándorlókat. Amint arról Orbán Viktor már több mint egy hónapja beszél, csakúgy mint a görög partok közös megvédéséről. De ugyanígy a világkvóta se került elő (eddig a tervezett 160 ezer emberből mindössze 68-at „osztottak szét” Európában!), vagy az Oroszországgal való kapcsolat újragondolása sem. Emberségről, szolidaritásról, elvekről ismét szépen elbeszélgettek Brüsszelben, de a válságot kezelő megoldásokat megint elhessegették.

Cui prodest? Azt már többször megírtuk, hogy biztosan összefügg az amerikai lehallgatási botrány és Angela Merkel pálfordulása. Kancellári pozíciója dacára lapít, mióta kiderült, hogy lehallgatták, és mikor elindult a migránsválság egészen megváltozott. Máskülönben hogyan lehetne az, hogy tíz évig elfogadhatóan és keresztény értékek szerint kormányozta Németországot, majd hirtelen vesztébe sodorná Európát. Nem elvetemült összeesküvés elmélet, hogy valami van a füle mögött, és ezért piszkosul tudják befolyásolni.

Emellett az is egyre bizonyosabb, hogy Soros Györgynek és az amerikai hírszerző közösségnek komoly olajérdekeltségeik vannak Szíriában és nem sajnálják a dollárt azért, hogy az emberek onnan elvándoroljanak, akár Európába, amivel amúgy is csak a baj van.

Csakhogy politikusaikkal ellentétben Európa lakói kinyilvánítják véleményüket. Vasárnap óriási fölénnyel nyerte meg a lengyel választásokat a Jog és Igazságosság pártja, melynek egyértelmű következménye, hogy lengyel barátaink az eddigieknél határozottabb álláspontot fognak képviselni migránsügyben. A visegrádi négyekből pedig így lesz igazi erő, közel 70 millió ember véleményét már nem lehet majd lesöpörni az asztalról. De máshol is ehhez hasonló folyamatok játszódnak le, mindenhol folyamatosan növekszik a bevándorlást elutasító pártok támogatottsága.

Az is csak idő kérdése, hogy Merkel meddig marad Németország élén, a napokban már bizalmatlansági indítványról volt szó a kormányzó CDU háza táján, és arról, hogy jövőre az ENSZ főtitkári pozíciójába menekítenék a kancellár asszonyt.

Egy-két éven belül lecserélődhetnek Európa kormányfői. Kérdés, hogy az újonnan hatalomra kerültek ellen mitévők lesznek az amerikai érdekkörök. Lehallgatták vagy lehallgatják-e őket is, és el tudják-e őket hallgattatni? Meddig ér Soros György keze? Társaival bárkit képesek befolyásolni?

 

Märle Tamás

 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség