Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 18, szombat, Erik és Alexandra napja van. Holnap Ivó és Milán napja lesz.

Csütörtöktől fokozottabb ellenőrzés az osztrák-magyar határon

E-mail Nyomtatás
Csütörtöktől fokozódik az ellenőrzés az osztrák-magyar határon a labdarúgó Európa-bajnokság közeledtével. Az Országos Rendőr-főkapitányság közleményben hívta fel az utazók figyelmét arra, hogy a nagyobb határátkelőhelyeken megnövekedhet a forgalom, lelassulhat az átlépés. Csütörtöktől az osztrák rendőrök fokozottabban ellenőrzik az Ausztria felé tartókat, hogy kiszűrhessék a rendbontókat. A tájékoztató szerint a vasárnap óta bevezetett időszakos és szelektív ellenőrzés eddig nem okozott torlódást, ám csütörtöktől nem kizárt, hogy Hegyeshalomnál, Sopronnál és Rábafüzesnél sorok alakulnak ki. A rendőrség azt javasolja, hogy aki teheti, válassza a kisebb átkelőhelyek egyikét, illetve aki Németország felé tart, Rajkánál, hagyja el az országot.

A határátlépésnél Ausztria felé csak az osztrák rendőrök ellenőrzik az utazókat, belépéskor szabadon átjárható a határ. Magyar rendőrök nem ellenőrzik egyik irányba sem a forgalmat. Ausztria három kategóriába sorolta az osztrák-magyar határon található határátkelőhelyeket. Az elsőben a nagy forgalmú átkelőhelyek: Hegyeshalom, Sopron, Kőszeg, Bucsu és Rábafüzes, valamint a Győr-Hegyeshalom-Bécs vasúti átkelő szerepelnek. A másodikban a kisebb, viszonylag jelentős forgalmat bonyolító átkelőhelyek vannak: Jánossomorja, Fertőd, Kópháza, Szentpéterfa és Pinkamindszent, valamint a fertőszentmiklósi, a soproni és a szentgotthárdi nemzetközi vasútvonalon található vasúti átkelő. A harmadikban pedig az egyéb más határátkelőhelyek, mint Fertőrákos, Zsira, Írott-kő és Bozsok közúti átkelők tartoznak. Az egyes kategóriákba sorolt átkelőhelyeken a határellenőrzés során az adott napon játszandó mérkőzés helye és a versengő csapatok alapján eltérő mélységű és tartalmú ellenőrzésekre kell számítani.

Az ellenőrzés időszakában az átkelőhelyek közötti úgynevezett "zöldhatáron" nem lehet átkelni, aki ezt mégis megteszi, az bírságra számíthat.

Magyar állampolgár, az Európa-bajnokság idején Ausztriába továbbra is az Európai Unióban elfogadott úti okmányokkal: útlevéllel, régi vagy új típusú személyi igazolvánnyal utazhat.
 

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség