Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2020. július 15, szerda, Henrik és Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.

InterjúGrezsa István: a kárpátaljai többség szimpatizál programunkkal

E-mail Nyomtatás PDF

A szükség ugyanis nem nemzetiségfüggő - interjú

Kiutasították-e Ukrajnából Grezsa Istvánt? Miért kellett számára új titulust adni? A rossz államközi kapcsolatok ellenére Magyarország mégis továbbra is fokozottan fogja támogatni Kárpátalját? Milyen a kapcsolata Hennagyij Moszkallal, Kárpátalja megye kormányzójával?
Portálunk kérdéseire Dr. Grezsa István Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja együttműködésének fejlesztéséért és a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért felelős miniszteri biztos válaszolt.

Bővebben...
 

Életeket mentett a kormány

E-mail Nyomtatás PDF

Mit kell tudni a „Hungary helps” programról?- kérdeztük Azbej Tristant , a Miniszterelnökség üldözött keresztények megsegítéséért felelős államtitkárát.

-A program egybefoglalja Magyarország összes nemzetközi humanitárius és fejlesztési tevékenységét. Ez a program hármas vonatkozású. Az első humanitárius jellegű program: Magyarország is kiveszi a részét a világon szükséget szenvedő és bajbajutott emberek megsegítésében. A második a migrációs politikára vonatkozik: Magyarország a migráció helyett a helyben maradás révén való boldogulást támogatja. A harmadik pedig a vallásszabadsággal kapcsolatos. Kevesen tudják, hogy jelenleg a világon a vallása miatt legüldözöttebb csoport a keresztény és azért döntött úgy a magyar kormányzat, hogy a „Hungary helps” programon belül az egyik fő prioritás a keresztények segítése. Erre a célra hozták létre az Üldözött Keresztények Megsegítéséért Felelős Helyettes Államtitkárságot. Most tartunk a program második évében, és ezalatt az idő alatt 4,5 milliárd forintot fordítottunk az üldözött keresztények megsegítésére és ezzel emberi életeket mentettünk meg Közel-Keleten és Afrikában. Magyarország egy kis ország, erőforrásai végesek, ezért amit mi tudunk tenni, az egy példa, egy modell felmutatása.

Bővebben...
 

Országunk tartópillére a magyar parasztság

E-mail Nyomtatás PDF

Javítani kell nemzeti marketingünkön

Az elkövetkező időszakban létre kell hozni egy olyan erős magyar élelmiszerláncot, amiben a termelők és feldolgozók is érdekeltek – szögezte le Jakab István, az Országgyűlés alelnöke. A Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek elnöke határozottan visszautasítja, mikor az ellenzékiek a vidéki emberek tisztességét, becsületességét, szívós munkáját megkérdőjelezik, tudását, képességeit kétségbe vonják.

A Magosz tagjai vidéken élnek. Mi a véleménye arról, hogy balliberális megmondóemberek azt hangoztatják, hogy a vidékeik tudatlanok, nem kellően informáltak, könnyen megvezethetőek, s ezért nyertek a kormánypártok?

–Sokat elárul a baloldali pártokról, hogy szavakban féltik a magyar agráriumot a kormánytól, minősíthetetlen hangnemben beszélnek a vidéken élőkről, de egyetlen egy tagot sem delegáltak az Országgyűlés Mezőgazdasági Bizottságába. Határozottan visszautasítom, mikor a vidéki emberek tisztességét, becsületességét, szívós munkáját megkérdőjelezik, tudását, képességeit kétségbe vonják. Országunk tartópillére korábban is a magyar parasztság volt, ahogy jelenleg is az, és az lesz a jövőben is. A magyar parasztság világszínvonalon termel, Európában a legegészségesebb élelmiszert teszi az asztalra, ismeri és megéli a hagyományait, megőrzi a tradíciókat, az ország megtartásában oroszlánrészt vállal – mindezért hatalmas áldozatokat hozva.

Bővebben...
 

Ellenfelem, Győri Péter, se nem civil, se nem független

E-mail Nyomtatás PDF

Józsefváros további fejlődése a tét

2010 óta kétharmadával csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, és az itt élők szubjektív biztonságérzete jelentősen emelkedett. Van még mindig tennivaló, de bátran állíthatom, hogy Józsefváros egyre biztonságosabb – nyilatkozta a Magyar Fórumnak Dr. Sára Botond.

Július 8-án időközi polgármester-választás lesz Józsefvárosban, s ön a kormánypárti jelölt. Készítsünk egy kis áttekintést. 8-9 éve még „nyóckernek” mondták a kerületet a prostitúció, a bűnözés miatt. Mit sikerült elérni ezen a téren?

–Néhány évvel ezelőtt szinte kizárólag erről a két dologról lehetett hallani a kerülethez kapcsolódóan, mára ez teljesen megváltozott. Józsefváros Budapest egyik legdinamikusabban fejlődő kerülete lett, megújultak a közintézmények, minden nagyobb tér, park, sok út és utca, emellett pedig elkezdődött a lakóházak rendbehozatala is. Ezzel párhuzamosan komoly lépéseket tett az önkormányzat a rendőrséggel együttműködve a korábbi közbiztonsági állapotok javítása érdekében. 2010 óta több mint 5 milliárd forint jutott erre a célra, melynek köszönhetően például van egy teljes lefedettséget biztosító és modern térfigyelő-kamerarendszer a kerületben, jelentősen nagyobb a rendőri jelenlét, újra működik a polgárőrség, és nagyobb létszámmal dolgozik a közterület-felügyelet is. Az eredmények magukért beszélnek: 2010 óta kétharmadával csökkent a közterületen elkövetett bűncselekmények száma, és az itt élők szubjektív biztonságérzete jelentősen emelkedett. Van még mindig tennivaló, de bátran állíthatom, hogy Józsefváros egyre biztonságosabb.

Bővebben...
 

Egész évben Balaton

E-mail Nyomtatás PDF

Aktív turizmus a tavaszi akció középpontjában

A Balaton Régió nemcsak a nyári, fürdőzésre alkalmas időszakban jelent vonzó úti célt a turisták számára, hanem tavasszal és ősszel is képes olyan kínálatot biztosítani, amiért érdemes ideutazni – tudtuk meg Fekete Tamástól, a Balatoni Turizmus Szövetség alelnökétől.

A tavaszi hosszú hétvégeken egyre többen utaztak a Balatonhoz, de ez csak 2-3 napot jelent. Mi a lényege a Nyitott Balaton akciónak?

–Öt évvel ezelőtt indította útjára a Nyitott Balaton akciósorozatot a Balatoni Turizmus Szövetség azzal a fő céllal, hogy új szezonokat teremtsünk a Balatonnál. A korábbi turisztikai elmélet szezonhosszabbításban gondolkodott, ami sikertelennek bizonyult. Hiszen a szezont nem lehet meghosszabbítani, ugyanazt a turisztikai terméket képtelenség ajánlani ősszel vagy tavasszal, amit a nyáron. A nyár a fürdőzésről szól, középpontjában a riviera-érzéssel. Ezzel a termékkel nem lehet egész éven át embereket csábítani a Balatonra, ezért szerettünk volna egy több évszakos Balatont létrehozni. A másik cél, ami az akciósorozat nevében is szerepel, hogy már tavasszal és ősszel is nyitva áll a Balaton. Sőt, most már egyre több szolgáltató télen is nyitva tart. Így négy évszakossá teszi szolgáltatását a tó partján, illetve környékén. Emellett meg kellett teremtenünk azt a turisztikai terméket, amiért érdemes a tavaszi, vagy az őszi szezonban a Balatonra jönni.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség