In memoriam Csurka István



Kreszcencia

E-mail Nyomtatás PDF

Megjelent a Magyar Fórumban (XXI. évfolyam, 27. szám)

Az orosz földesúr bérletbe, másképpen árendába adta földjét, legtöbbször zsidó bérlőnek, aki a birtoktesttel együtt megkapta a birtoktesten lévő kápolnát, a kreszcenciát is. Eme kis templomokat maguk a jobbágyok építették, filléres adományaikból, ingyenmunkával és némi földesúri segítséggel. Ha a muzsik meg akarta ott keresztelni a gyermekét, temetni akart, vagy esküdött, a templomhasználatért fizetnie kellett a zsidó bérlőnek. A főgonosz természetesen a birtokos volt, aki nem törődve fajtestvéreivel, állatszámba sem véve őket eltűrte, hogy a zsidó bérlő végtelenül kizsákmányolja, úgyszólván megnyúzza a szegény népet. De a muzsik közvetlenül csak a bérlővel és hasonlóképpen zsidó adószedőivel, behajtóival találkozott és egyszerű, mély vallásosságát megtaposva érezte, amikor a kreszcenciáért fizetnie kellett a zsidónak.
Bővebben...
 

A Nemzetellenesség Holdingja

E-mail Nyomtatás PDF

Megjelent a Magyar Fórumban (XXI. évfolyam, 25. szám)

Nem kívánok elméleti fejtegetésbe bocsátkozni, csak a magam által tapasztaltakból, a rám is zuhanó, ömlő panaszokból, sírásokból, egy mélyről jövő nemzeti zokogás tényeiből, valamint gazdasági és életviteli adatokból próbálok magyarázatot találni annak a rendszernek a képtelenségére, amelyben élünk. A magyar társadalomban ma már - egy felső rétegen kívül - tulajdonképpen senki nem fogadja el ezt a rendszert. Nincs rá magyarázat, hogy ekkora elutasítás mellett mégis miért áll fenn. A magyar társadalom ezen felül most hirtelen elromlást, elszegényedést él át, és mégsem lázad fel. Kiszolgáltatottságára, és arra az érthetetlen tűrésre, amellyel ezt elfogadja, beletörődik, s lassanként már kibúvókat sem keres ellene, amellyel mindössze folyamatos panaszt állít szembe, nincs magyarázat.
Bővebben...
 

Lefelé menekülni

E-mail Nyomtatás PDF

A társadalom nagy többsége által jelentőség nélkülinek, mellékesnek tekintett EU-választások eredménye kétségbevonhatatlanul eldöntötte a következő választások kimenetelét és megnevezte kormánypártját. Ez, akármikor lesz is, a választás a Fidesz-KDNP lesz, benne még a Nemzeti Fórummal. Kérdés most már csupán a kétharmados többség elérése, valamint az, hogy mit kezd a Fidesz-KDNP ezzel a kétharmados többséggel. Tovább kérdezve: mit tud kezdeni az akkorra kialakuló kényszerhelyzetekben. Mert kényszerhelyzetek lesznek. A kényszerhelyzetek kialakítása elkezdődött.
Bővebben...
 

Tovariscsi - hajrá!

E-mail Nyomtatás PDF

Az egyébként jelentéktelen európai parlamenti választásokon a Fidesz 56,3 százalékos eredményt ért el, ami az országgyűlési választásokra kivetítve és a választási rendszerre átszámítva kétharmad körüli mandátumarányt eredményezhet. Ellenségei közül az SZDSZ kiesett, és valószínűleg rövidesen kimondja feloszlását. Az MSZP pedig gurul lefelé a lejtőn. Szekere most úgy állt meg egy út menti fa derekának ütközve, hogy még valamennyi kormány- és médiumeszköz fent van a kasban és a saroglyában, de a legkisebb rántásra minden kiborulhat az árokba. Még minden lényeges intézményt a volt utódpárt vezet, ura az ÁPV Rt.-nek, és a globális vállalatok rejtett és nyílt támogatását is élvezi, az IMF a fennmaradására adta a végzetes 25 milliárd dollárt, itthon minden külföldi bank neki szolgál, és pénze még mint a pelyva, és mégis: vége. Vagyis ekkora csőd, romlás uralkodó pártot, a lengyel szocialista-kommunistáké kivételével, sehol sem ért. Az MSZP az európai szocialisták, szociáldemokraták szégyene. Az MSZP a lelepleződött párt.
Bővebben...
 

Vérfertőzés

E-mail Nyomtatás PDF

Sok cigány családban, a putrikban arra törekszenek, hogy a születendő gyermek lehetőleg fogyatékos legyen, mert az ilyen után több a munka nélkül kapható járandóság. Ez köztudott egyes Isten háta mögötti falvakban. Arra is rájött a putrik népe, hogyan lehet előállítani a fogyatékos emberkét. Gyakorolják, évszázadok óta előfordult körükben ez a jelenség, de nem így, megélhetési nemzés által, pénzszerzési céllal. Ez a szaporodási módszer a rendszerváltás utáni Magyarországon fejlődött ki, az Európai Unióban, akkor, amikor az eltelt húsz évből lassan tizenkét év óta a kádári utódpárt és liberális szövetségese kormányoz. Mégpedig abszolút cigányféltéssel, sohasem szűnve meg ostorozni a rasszista magyar embert. Azóta van kisebbségi ombudsman, kisebbségi önkormányzat, azóta különítenek el hatalmas összegeket roma programokra, csak sajnos annyira elkülönítik, hogy a mélybe semmi sem jut.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség