Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. június 13, csütörtök, Antal és Anett napja van. Holnap Vazul napja lesz.

Itthon

Súlyos vitában állunk egy Európa jövőjét meghatározó sorskérdésben

E-mail Nyomtatás

Magyarország súlyos vitában áll az Európai Parlament belügyi, állampolgári jogi és igazságügyi bizottságával (LIBE) az illegális bevándorlás ügyében, amely meghatározó sorskérdés a kontinens jövője szempontjából - közölte csütörtökön Szijjártó Péter a testület brüsszeli ülésén.

A kormány elutasítja az illegális bevándorlást és a kötelező betelepítési kvótákat, és továbbra is harcolni fog a magyar emberek érdekeiért és biztonságáért - hangoztatta a külgazdasági és külügyminiszter a jogállamiság magyarországi helyzetéről rendezett meghallgatáson. Aláhúzta, nem lehet véletlenszerű az összefüggés Soros György beszéde és a dublini szabályozás reformjáról az EP által elfogadott tárgyalási mandátum között.

Bővebben...
 

75 százalékos lehet a 20-64 év közöttiek foglalkoztatása Magyarországon

E-mail Nyomtatás

Belátható időn belül 75 százalékos lehet a 20-64 év közöttiek foglalkoztatása Magyarországon, amivel eléri az EU által 2020-ra kitűzött célt a korosztály foglalkoztatási arányát tekintve - mondta Cseresnyés Péter sajtótájékoztatón. A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára közölte: Magyarország már most 73 százalék feletti arányt tud felmutatni, szemben az Európai Unió 70-71 százalékos átlagával.

Bővebben...
 

Minden eddigi rekordot megdöntött a Soros-tervről szóló konzultáció

E-mail Nyomtatás

Minden idők legsikeresebb konzultációja zárult le az előző héten, minden korábbi részvételi rekord megdőlt - mondta a kormányszóvivő a postától származó végleges adatokra hivatkozva. Kovács Zoltán kifejtette, a meghosszabbított határidőig 2 332 755 kérdőív érkezett vissza, amelyek közül 2 154 264-et nyomtatott formában, további 178 491-et pedig az interneten töltöttek ki a Soros-tervről szóló nemzeti konzultáción.

Bővebben...
 

Nincs erős EU erős Közép- és Délkelet-Európa nélkül

E-mail Nyomtatás

Nem lehetséges erős Európai Unió erős Közép- és Délkelet-Európa nélkül - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter Budapesten. A visegrádi négyek (V4: Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia), valamint Szerbia, Szlovénia, Horvátország, Görögország, Románia és Bulgária miniszteri találkozóján tartott közös sajtótájékoztatón a magyar diplomácia vezetője kiemelte: "nem lehet szégyellnivalónk" az EU megerősítését illetően, mert "mi itt Közép-Európában" bebizonyítottuk, hogy az illegális migrációt meg lehet állítani, az európai átlagnál magasabb növekedést mutatunk fel, így az EU megerősítéséhez nagy mértékben hozzájárulunk.

Bővebben...
 

Magyarországon az uniós átlag alatt van a fiatalkori munkanélküliség

E-mail Nyomtatás

Magyarországon az elmúlt hét évben jelentősen csökkent a fiatalkori munkanélküliség, és már jóval az európai uniós átlag alatt van - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára.

Bővebben...
 

Tízmilliárd forinttal támogatja a szabadidősportot a kormány

E-mail Nyomtatás

Tízmilliárd forintos támogatást nyújt a kormány a szabadidősport ösztönzésére 37 szervezet számára a következő három évben az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében - jelentette be az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) sportért felelős államtitkára.

Bővebben...
 

30 milliárdot költenek a nyugdíjasok Erzsébet-utalványára

E-mail Nyomtatás

Harmincmilliárd forintot költenek a nyugdíjasoknak szánt 10 ezer forint értékű étkezési Erzsébet-utalványokra, ez tartalmazza a 2,7 millió érintett utalványának összegét, valamint az eljuttatás és a gyártás költségét - mondta el az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

Bővebben...
 

Egymilliárd forint plusztámogatást kapnak még az idén a betegszállító szervezetek

E-mail Nyomtatás

Kormánydöntés értelében kéthavi pluszfinanszírozást kapnak még az idén a betegszállítással foglalkozó szervezetek, ez körülbelül egymilliárd forintnak felel meg - jelentette be az egészségügyért felelős államtitkár. Ónodi-Szűcs Zoltán hozzátette, a 2010-es 5,7 milliárd forintról jövőre 6,8 milliárd forintra fog emelkedni a betegszállításra fordítható keret, ami 17,6 százalékos emelkedést jelent.

Bővebben...
 

A mezőgazdaságban kihasználatlan lehetőségek rejlenek

E-mail Nyomtatás

A magyar mezőgazdaságban hatalmas kihasználatlan potenciál rejlik - jelentette ki a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Fábiánsebestyénen. Az agrárium szerepe a nemzetgazdaságban jelentősen növelhető a jelenlegi 20-25 százalékos arányról a következő években - mondta Magyar Levente a Kinizsi 2000 Mezőgazdasági Zrt. partnertalálkozója előtt tartott sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 

Az egyik legfontosabb honvédelmi feladat a toborzás

E-mail Nyomtatás

A jövő évre is a toborzást nevezte az egyik legfontosabb honvédelmi feladatnak a szaktárca vezetője Budapesten újságírók előtt. Március elsejével elindult a www.iranyasereg.hu a honvédség toborzó, karrieroldala. A feladat irányítására létrehozták a Magyar Honvédség Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokságot, felálltak a kiképzőszázadok. Országszerte intenzíven elindult a toborzás.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség