Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. július 27, csütörtök, Olga és Liliána napja van. Holnap Szabolcs és Alina napja lesz.

Itthon

Az ugandai államminiszterrel tárgyalt az agrártárca nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára

E-mail Nyomtatás

Tóth Katalin, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) nemzetközi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára Kitutu Kimono Mary Goretti ugandai víz- és környezetügyi államminiszter asszonnyal tárgyalt május 24-én, Budapesten. A helyettes államtitkár a tárgyaláson hangsúlyozta, hogy Magyarország partnerként tekint az afrikai kontinens egyes országaira, így a Déli Nyitás stratégiájával összhangban az agrártárca arra törekszik, hogy a mezőgazdaság területén tovább erősítse a két ország közötti kapcsolatot.

Bővebben...
 

Képzésekkel is segíti a kormány a kkv-k munkavállalóinak digitális fejlődését

E-mail Nyomtatás

Képzésekkel is segíti a kormány a kis- és közepes vállalkozások (kkv) munkavállalóinak digitális fejlődését, az európai uniós forrásokból megvalósuló támogatásokra a kkv-k folyamatosan pályázhatnak - mondta Cseresnyés Péter, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkára május 25-én csütörtökön Budapesten, az Ipartestületek Országos Szövetségének (IPOSZ) 34. országos közgyűlésén.

Bővebben...
 

A következő évek tétje Magyarország függetlenségének megőrzése

E-mail Nyomtatás

A következő évek várhatóan arról szólnak majd, hogy Magyarország képes lesz-e az uniós csatlakozása óta kialakult függetlenségét megőrizni - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 88. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen az Országházban.

Bővebben...
 

Az EP-határozat egy elhibázott politika lenyomata, valójában egy "Soros-jelentés"

E-mail Nyomtatás

Egy elhibázott politika lenyomatának nevezte az Európai Parlament Magyarországgal szembeni szerdai határozatát Orbán Viktor miniszterelnök, aki szerint valójában egy "Soros-jelentésről" van szó. A kormányfő május 19-én a Kossuth rádió 180 című műsorában azt mondta, a Magyarországot érő támadások mögött a migráció áll - "az összes többi lényegtelen" -, létezik ugyanis egy olyan, párthatárokat is átlépő európai érdekközösség, amelynek célja évi több százezer idegen behozatala a kontinensre. Ennek a gondolatnak az "atyamestere", részben finanszírozója, szervezője Soros György - tette hozzá.

Bővebben...
 

Jövőre 3,1 milliárd forint jut tehetségfejlesztésre

E-mail Nyomtatás

Jövőre várhatóan 3,1 milliárd forint jut a fiatalok tehetségfejlesztésére, tehetséggondozására a költségvetésben, ez az összeg 330 millió forinttal több az ideinél - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 

Parlament előtt a versenyképességet javító törvénycsomag

E-mail Nyomtatás

Május végén döntést hozhat a parlament azokról a törvénymódosításokról, amelyek a Nemzeti Versenyképességi Tanács üzleti szabályozási környezet javítására tett javaslatait tartalmazzák - jelentette be Varga Mihály a testület ülését követően.

Bővebben...
 

A Tavares-jelentés után itt a Soros-jelentés

E-mail Nyomtatás

A Tavares-jelentés után itt a Soros-jelentés - reagált Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arra, hogy az Európai Parlament (EP) a hetes cikk szerinti eljárás előkészítését kéri Magyarországgal szemben.

Bővebben...
 

Magyarország nem kíván változtatni bevándorláspolitikáján

E-mail Nyomtatás

Az Európai Bizottság Belügyi Tanácsának brüsszeli ülésén ezúttal is a migrációs politikáról és a terrorizmusról tárgyaltak 2017. május 18-án az uniós belügyminiszterek. Pintér Sándor belügyminiszter felszólalásaiban és tárgyalásai során hangsúlyozta: a magyar kormány látja, hogy egyre nagyobb a nyomás az országon, ennek ellenére Magyarország nem kíván változtatni bevándorláspolitikáján. A miniszter az Európai Parlament vonatkozó határozatára, a migrációs biztos a kvóták elfogadásáról szóló fenyegetésére és az Európai Bizottság újabb felszólító levelére utalt.

Bővebben...
 

Altusz Kristóf helyettes államtitkár úr zágrábi látogatása

E-mail Nyomtatás

Altusz Kristóf, a Külgazdasági és Külügyminisztérium európai és amerikai kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára 2017. május 18-án konzultációt folytatott horvát külügyminisztériumi partnerével, Zrinka Ujevic európai uniós ügyekért és kétoldalú kapcsolatokért felelős helyettes államtitkárral, továbbá Gordan Bakota politikai igazgatóval.

Bővebben...
 

Az európai energiahatékonysági célról tanácskoztak az uniós energiaügyi miniszterek

E-mail Nyomtatás

Jelentős terhet róna a tagállamokra a 2030-as európai energiahatékonysági cél 3 százalékos emelése, ezért Magyarország azt nem támogatja – mondta Aradszki András energiaügyért felelős államtitkár az Energia Tanács informális találkozóján a máltai Vallettában, 2017. május 18-án.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség