Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. május 19, vasárnap, Ivó és Milán napja van. Holnap Bernát és Felícia napja lesz.

Itthon

BKV SZTRÁJK - csütörtökön döntenek a munkabeszüntetésről

E-mail Nyomtatás
Továbbra sincs megegyezés a BKV vezetése és a szakszervezetek között. Az érdekképviselet nem lát garanciát arra, hogy teljesülnek a követeléseik, mivel szerintük a cég kizárólag a költségcsökkentés irányába mutató javaslatokat hajlandó figyelembe venni. A BKV ezzel szemben azt állítja, kész a közös munka beindítására, és augusztus végéig kidolgozhatják a vállalat közép- és hosszútávú finanszírozási tervét.
Bővebben...
 

Nem született végleges megállapodás a háziorvosok és a kormány között a vizitdíj pótlásáról

E-mail Nyomtatás
Nem született végleges megállapodás a vizitdíj kompenzációról a háziorvosok és a kormány között zajló negyedik, keddi tárgyaláson sem - mondta a Független Hírügynökségnek az egyeztetésen részt vevő Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke.
Bővebben...
 

A Magosz az uniós támogatási rendszer ellen

E-mail Nyomtatás
Ha kell, a gazdák kikényszerítik, hogy vonják vissza azt a rendeletet, amely építési engedélyhez köti a fél évnél hosszabb időn át fennmaradó fóliasátrakat, tetemes kiadásra kényszerítve az ebben termelő családi gazdaságokat - fogalmazott Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetségének (Magosz) elnöke kedden sajtótájékoztatón.
Bővebben...
 

Megvan Magyarország 7 új természeti csodája

E-mail Nyomtatás
A Füzéri vár, a Hévízi-tó, az Ipolytarnóci Őslábnyomos Lelőhely, a kardoskúti Fehértó, az Őrség, valamint a kerecsensólyom, és a parlagi sas kapta a "Magyarország természeti csodája" címet - értesült a Független Hírügynökség. Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium (KvVM) és a Magyar Televízió 2-es csatornája (m2) közösen 30 magyar természeti csodát mutatott be február 3-tól április 12-ig, s a nézők a szavazatai alapján dőlt el, hogy közülük melyik lett Magyarország hét természeti csodájának egyike.
Bővebben...
 

Érthetetlen, hogy építési engedély kell a fóliasátrakra

E-mail Nyomtatás
Törvényjavaslat előkészítésére is kész a Fidesz annak érdekében, hogy egy jelenlegi minisztériumi rendelet ellenére ne kelljen építési engedély a fóliasátrakhoz. A legnagyobb ellenzéki párt szerint ugyanis emiatt országszerte 20-30 ezer család kényszerül akár 200 ezer forintos plusz költség, vagy milliós bírság kifizetésére.
Bővebben...
 

A Parlamentben is téma volt a környezetvédelem a Föld napján

E-mail Nyomtatás
Katona Kálmán MDF-es és Gusztos Péter szabad demokrata képviselő is a környezetvédelemmel kapcsolatban szólalt fel kedden, a Föld napján a Parlamentben. Katona Kálmán a már megalkotott politikai és gazdasági programok után gyakorlati lépéseket sürgetett, Gusztos Péter pedig a hétvégi Critical Mass akció kapcsán arra hívta fel a figyelmet, hogy 2013-ig 2000 milliárd forint uniós és hazai forrást lehet bicikliutak építésére fordítani. Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter válaszában azt mondta, a közlekedési tárcával közösen készített programjukban az szerepel, hogy hét év alatt megduplázzák a bicikliutak és sávok hosszát, ami jelenleg 2000 km.Katona Kálmán arról beszélt, hogy a felszín alatti vízkészletek feltárása és védelem alá helyezése mellett olyan kis lépésekkel is hozzá lehetne járulni a környezet védelméhez, mint például kerékpártárolók építése. Megemlítette: a Képviselői Irodaháznál sincs kerékpártároló.
Bővebben...
 

Országos aláírásgyűjtést kezd a MIÉP az előrehozott választások érdekében

E-mail Nyomtatás


A kormány semmibe veszi a népszavazás eredményét, taktikázással húzza az időt, hogy amíg hatalmon van, rombolhasson. Ez felmérhetetlen károkat okoz a társadalomnak. Minden órával, amíg ez a kormány hatalmon van, közelebb kerülünk egy végső összeomláshoz. Ezért a MIÉP a következőket javasolja: széles összefogással kezdődjék aláírásgyűjtés előrehozott választásokat címmel.

Bővebben...
 

Demeter: Törvénytelen és tisztességtelen a kormányhatározat

E-mail Nyomtatás
A Fidesz tisztességtelennek, törvénytelennek és szakszerűtlennek tartja az önkormányzatokat nemzetbiztonsági felügyelet alá vonó kormányhatározatot. Közben az önkormányzati minisztérium államtitkára azt állítja: ma hallott először a lehallgatási ügyről.
Bővebben...
 

Minden ötödik gyerek túlsúlyos Magyarországon - keveset mozognak, inkább számítógépeznek

E-mail Nyomtatás
Keveset mozognak a gyerekek, Magyarországon minden 5. gyerek túlsúlyos, minden 20. pedig elhízott. Mozgás helyett inkább számítógépeznek vagy plázákba járnak. Ezt a sort akarták megszakítani pécsi iskolások, akik 24 órás sportvetélkedőt tartottak. Lehetett focizni, kosárlabdázni, biciklizni. Több száz diák és tanár sportolt egy egész napig.A statisztikák szerint a kevés mozgás és a helytelen táplálkozás miatt Magyarországon minden 5. gyerek túlsúlyos, minden 20. pedig elhízott. Az orvosok azt mondják, ezek a gyerekek hajlamosabbak lesznek a betegségekre.
 

Szobrot kapott Kaszás Attila Révkomáromban

E-mail Nyomtatás

Szombaton délelőtt felavatták Kaszás Attila egész alakos, bronz szobrát a szlovákiai Révkomáromban. Az ünnepségen a művész több színésztársa is részt vett. Az alkotás közadakozásból készült el .Kaszás Attila 2007 március 23-án, tragikus hirtelenséggel hunyt el. A Felvidékről származó művész pályáját Révkomáromban, a helyi gimnázium színjátszó körében kezdte, barátai ezért döntöttek úgy, hogy szobrot emelnek neki a Jókai Színház előtti téren. A bronzból készült, egész alakos mű Gáspár Péter szobrászművész alkotása.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség