Itthon

Önkormányzatok megfigyelése: az SZDSZ hivatalos tájékoztatást kér

E-mail Nyomtatás
Hivatalos tájékoztatást kér az SZDSZ a nagyobb önkormányzatok nemzetbiztonsági védelem alá helyezéséről Szilvásy György szakminisztertől.
Bővebben...
 

Gyurcsány úgy véli: könnyen visszaszerzi népszerűségét

E-mail Nyomtatás
A miniszterelnök szerint nincs olyan rossz helyzetben az ország, mint ahogy azt az ellenzék állítja. Gyurcsány Ferenc a köztévé reggeli műsorában, egy pénteken felvett interjúban azt mondta: most is az van, amit az elhíresült őszödi beszédében, 2006-ban felvázolt.
Bővebben...
 

Többnapos BKV-sztrájk?

E-mail Nyomtatás

A szakszervezetek szerint többnapos BKV-sztrájk is lehet, ha nem találnak hosszú távú megoldást a vállalat anyagi gondjaira. Szombaton a kormány úgy döntött, a BKV 10-12 milliárd forint gyorssegélyt kap, de ezt az összeget valószínűleg levonják a későbbi támogatásokból.
Bővebben...
 

Kóka elismerte: szakadás fenyegeti az SZDSZ-t

E-mail Nyomtatás

Elismerte Kóka János, hogy pártszakadással fenyeget az SZDSZ-ben a tavalyi elcsalt elnökválasztás leleplezése. A politikus hivatalosan ezzel magyarázza, hogy ő is a visszatérésre kéri Kuncze Gábort.
Bővebben...
 

GRATULÁLUNK: Győzött és feljutott a magyar válogatott az A csoportban

E-mail Nyomtatás

Legyőzte Ukrajna csapatát és ezzel feljutott az A-csoportba a magyar jégkorong válogatott. Pat Cortina szövetségi kapitány legénysége 4-2-re verte az ukránokat és ezzel a sportág történetében először, óriási szenzációra feljutott az elitcsoportba.A szapporói Divízió I-es világbajnokság zárómérkőzését a magyar csapat kezdte jobban, Vas János és Palkovics Krisztián góljaival már 2-0-ra vezetett Magyarország az első harmad után.
Bővebben...
 

Újbudán megszűnt a MSZP-SZDSZ-MDF koalíció szavazattöbbsége

E-mail Nyomtatás


Kilépett az SZDSZ-ből egy XI. kerületi önkormányzati képviselő. Hajdú László a szabad demokrata frakciót is otthagyta, és átült a függetlenek közé, ezzel elfogyott az Újbudát irányító MSZP-SZDSZ-MDF koalíció szavazattöbbsége.

Bővebben...
 

Ismét megállhat a vasút is

E-mail Nyomtatás
Leáll éjféltől a vasúti közlekedés is, a Népszabadság értesülései szerint a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) ugyanis folytatja a február 1-je óta többször is felfüggesztett gördülő sztrájkját. A lapnak az érdekvédő tömörülés alelnöke, Bárány Balázs azt mondta, hogy célszerű, ha egy-egy követelésnél több szervezet is összefog.
Bővebben...
 

A tb-kassza többletéből pótolhatnak

E-mail Nyomtatás
A tervek szerint a tb-kassza többletéből pótolják a háziorvosoknak a vizitdíj megszüntetése miatt kieső 6,2 milliárd forintot - írja a Népszava. A lap információi szerint egyebek mellett ez is kiderült a szerdai egyeztetésen, amelyen - mások mellett - a Magyar Orvosi Kamara és Székely Tamás, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója vett részt. Mivel a plusz év közben keletkezik, ezeket a pénzeket folyamatosan kaphatják meg az érintettek.
Bővebben...
 

Már biztos: pénteken ismét leáll a BKV

E-mail Nyomtatás
Eldőlt: lesz pénteken BKV sztrájk. A szerda esti egyeztetésen sem született ugyanis megállapodás a BKV és a szakszervezetek között - mondta a Független Hírügynökségnek Nemes Gábor a Cinkota Autóbusz Szakszervezet elnöke, a sztrájkbizottság szóvivője. Az egész napos munkabeszüntetés pénteken nulla órától kezdődik, és az BKV alvállalkozói által üzemeltetett járatokon kívül várhatóan egyetlen busz, metró és villamos sem fog elindulni. Az éjszakai időszakban azonban - az éjszakai menetrend szerint - járnak majd a buszok - tette hozzá az érdekvédelmi vezető.Este is egyeztetettek a szakszervezetek a BKV-vel, ám ezen a tárgyaláson sem született megállapodás.
Bővebben...
 

Azonnal tisztázni kell a Feneketlen-tó helyzetét

E-mail Nyomtatás
Levélben fordult szerdán Rétvári Bence, a XI. kerület országgyűlési képviselője a környezetvédelmi miniszterhez és a főpolgármesterhez, hozzák nyilvánosságra a Feneketlen-tó vízminőségéről szóló legfrissebb adatokat. A DBR Projektigazgatóságot pedig arra kéri, hogy biztosítsa a tó eredeti vízszintjének fenntartását. A KDNP-s képviselő szerint ugyanis összefüggés lehet a 4-es metró építése, és a tónál tapasztalható vízszint csökkenés és halpusztulás között.Rétvári Bence szerdai közleményében azt írja, hogy a helyi horgászok szerint az utóbbi időben több mint egymillió forint értékű hal pusztult el a tóban a vízminőség romlása miatt. Szerintük különösen aggasztó, hogy a nyári időszakban miként változik majd meg a tó ökológiai helyzete.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség