Itthon

Megszünt a fekvőbeteg ellátás a Schöpf-Merei Kórházban

E-mail Nyomtatás
Április 1-től megszűnt a fekvőbeteg ellátás a fővárosi Schöpf-Merei Kórházban, amelynek állami finanszírozását még tavaly márciusban vonták meg, azóta pedig pénzért látták el az intézményben a betegeket. A tulajdonos Fővárosi Önkormányzat közgyűlése várhatóan jövő heti közgyűlésén dönt a kórház végelszámolásáról, és arról, hogy átvállalják a Schöpf-Merei 170 millió forintos tartozását.A kórház sorsáról, esetleges eladásáról csak a tartozás rendezése és a végelszámolás után dönthet majd egy későbbi időpontban a közgyűlés, mivel jelenleg az intézmény forgalomképtelen - mondta a Független Hírügynökségnek Szolnoki Andrea, a főváros egészségügyi bizottságának elnöke.
Bővebben...
 

A budapestiek többsége egyetért a BKV-sztrájkkal

E-mail Nyomtatás
A fővárosban élők többsége egyetért a BKVsztrájkkal, bár jelentős különbség van aszerint, hogy a rendszeresen a tömegközlekedést használóról van e szó, vagy nem - derül ki a Medián közvéleménykutatásából, amit a Főpolgármesteri Hivatal megrendelésére az április 7-i félnapos munkabeszüntetés után pár nappal készített.A teljes egyetértésüket hangoztatók körében lényegében semmi különbség nincs az összes megkérdezett és a BKV-val közlekedők között: 25, illetve 27 százalék. Az inkább egyetértők azonban a teljes mintában vannak többen, 35 százaléknyian, a BKV kliensei közül csak 28 százalék. E körben 31 százalék a teljes elutasítók hányada, az összes megkérdezettnek csak egynegyed.
Bővebben...
 

Kismamabérletért demonstráltak Budapesten

E-mail Nyomtatás
Kismamák a gyerekeikkel tartottak demonstrációt szerdán délelőtt Budapesten azért, hogy döntés szülessen a kismamabérlet bevezetésének időpontjáról. Az már biztos, hogy lesz ilyen bérlet, csak az a kérdés még, hogy mikortól.A kismamák és gyermekeik a BKV Akácfa utcai székházánál gyülekeztek, majd onnan vonultak át a Főpolgármesteri Hivatalhoz - itt egy petíciót adtak át John Emesének, a főváros oktatási bizottságának alelnökének. Ebben azt kérik, hogy legyen meg a konkrét dátum, amikor a kismamabérletet bevezetik.
Bővebben...
 

30 milliárd forint egyetemi és főiskolai fejlesztésről döntött a kormány

E-mail Nyomtatás
A kormány szedai tanácskozásán összesen 30 milliárd forintnyi uniós pályázatról döntött - értesült a Független Hírügynökség. Ebből hat egyetem, illetve főiskola infrastruktúrális fejlesztéseit fedezhetik.A Társadalmi Infrastruktúra Operatív Programon (TIOP) belül a kormány szerdai ülésén hagyta jóvá a Széchenyi István Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Miskolci Egyetem, az Eszterházy Károly Főiskola , valamint a Dunaújvárosi Főiskola pályázatát, valamint - miután megemelte az akcióterv keretét - elfogadta a Károly Róbert Főiskola pályázatát is.
Bővebben...
 

Az MSZP nem támogatja az MDF adócsomagját

E-mail Nyomtatás
Három pont kivételével nem támogatja az MDF által készített adóreform-programot az MSZP, mert szerintük azok összesen 1400 milliárd forintos bevételkiesést jelentenének a költségvetésnek - mondta szerdai tájékoztatóján Tukacs István (MSZP), a költségvetési bizottság tagja.A szocialista képviselő hangsúlyozta: a legkisebb ellenzéki párt javaslatában nem oldja meg a bevételkiesés ellentételezését, ráadául úgy vonna el többszáz milliárd forintot a költségvetésből, hogy közben nem nyúl hozzá a nagy ellátórendszerekhez, így tulajdonképpen nincs meg a kiesések fedezete.
Bővebben...
 

Elfogadhatatlan, pökhendi stílusban beszél a távozó egészségügyi miniszter

E-mail Nyomtatás
A Fidesz felkéri az egészségügyért felelős döntéshozókat, hogy olyan megállapodás szülessen a háziorvosokkal jelenleg is zajló egyeztetésen, ami rendezi a praxisok finanszírozását, és pótolja a kivont havi 250-350 ezer forintos bevételüket - mondta Pesti Imre szerdán. Az ellenzéki párt egészségügyi szakpolitikusa szerint a döntéshozóknak be kell látniuk, hogy 10 millió magyar állapolgár jövője, élete a tét.Az egészségügyi miniszter elfogadhatatlan stílusban, pökhendien nyilatkozik az orvosokról, ráadásul nem is ért ahhoz, amiről beszél - mondta Pesti Imre.
Bővebben...
 

A kirúgott Horváth Ágnes nem fél a háziorvosoktól

E-mail Nyomtatás
Az egészségügyi miniszter nem látja annak veszélyét, hogy az önkormányzatok ne tudnák biztosítani az alapellátást, ha a háziorvosok egy része felbontaná az Országos Egészségbiztosítási Pénztárral (OEP) a finanszírozási szerződésüket - ezt keddi sajtótájékoztatóján mondta Horváth Ágnes.Horváth Ágnes egészségügyi miniszter kedden magánorvosokkal egyeztetett arról a két javaslatról, amelyet most már képviselői önálló indítványként nyújtottak be szabad demokrata képviselők a parlament elé. Az első javaslat szerint azok a betegek, akik magánorvoshoz fordulnak, a társadalombiztosítástól visszakapnák annak az összegnek a 70 százalékát, amennyit egy ilyen ellátásért az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) egy közfinanszírozott szakrendelőnek vagy kórháznak fizetne.
Bővebben...
 

Egymást okolja az MSZP és a Fidesz a sikertelen ombudsman választásért

E-mail Nyomtatás
Az MSZP frakció megint hazudott, amikor hétfőn azt közölte a köztársasági elnökkel és a közvéleménnyel, hogy a frakció kötelezően "igennel" fog szavazni a két ombudsmanjelöltre -mondta Répássy Róbert. A Fidesz frakcióigazgatója szerint egyértelmű, hogy nem szavazott minden szocialista igennel, hiszen annyi szavazatot sem kaptak a jelöltek, ahány MSZP-s képviselő van. Varjú László, az MSZP frakcióigazgatója szerint ugyanakkor a szavazati arányok szerint egyértelmű, hogy csak a szocialisták támogatták mindkét jelöltet és a távolmaradó fideszes képviselőkön múlott a megválasztásuk.Az Országgyűlés hétfői ülésén harmadik alkalommal sem választotta meg a köztársasági elnök adatvédelmi és jövő nemzedékek országgyűlési biztosi jelöltjeit.
Bővebben...
 

BKV-SZTRÁJK - Nincs megegyezés, még kedden újabb tárgyalás kezdődik

E-mail Nyomtatás
A kedd reggeli egyeztetésen sem jutottak közös álláspontra a szakszervezetek és a BKV. Az érdekképviseletek szerint minden tárgyalás alapja a paraméterkönyv visszavonása. A cég által felállított munkacsoportokban nem akarnak részt venni, ha a társaság nem vonja vissza a BKV járatainak teljesítményét szabályozó paraméterkönyvet. A még elégséges szolgáltatások kapcsán kedden délelőtt újabb egyeztetés kezdődik.Kedden sem egyeztek meg a BKV-val a szakszervezetek.
Bővebben...
 

MOK: Támogatják az érdekérvényesítés eszközeként a tömeges szerződésbontást

E-mail Nyomtatás
Legalább négyezer orvosnak kell jeleznie, hogy felbontaná szerződését az OEP-pel ahhoz, hogy az összegyűjtött nyilatkozatokat fel tudják használni érdekeik érvényesítésére - erről a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöksége határozott keddi rendkívüli ülésén. Éger István, a MOK elnöke sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, ennyi orvos elég ahhoz, hogy nyomást tudjanak gyakorolni és védelmet nyújtson a kollégáknak.A Magyar Orvosi Kamara rendkívüli elnökségi ülést tartott kedden.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség