Itthon

Fél órát tárgyalt Sólyom László és Gyurcsány Ferenc

E-mail Nyomtatás
Fél órán keresztül tartott Sólyom László államfő és Gyurcsány Ferenc kormányfő négyszemközti megbeszélése szerdán a Sándor palotában. A találkozóról egyik résztvevő sem nyilatkozott.Sólyom László hétfőn jelentette be, hogy találkozik a parlamenti pártok elnökeivel, elsőként Gyurcsány Ferenccel. A köztársasági elnök a kialakult koalíciós válságról kívánt tájékozódni a szocialista párt elnökétől. A miniszterelnök után Semjén Zsolt, a KDNP elnöke érkezik az államfőhöz. Pénteken pedig Orbán Viktorral tárgyal Sólyom László.
Bővebben...
 

A MÁV Zrt. elhatárolódik a MÁV Általános Biztosító Egyesület ügyeitől

E-mail Nyomtatás
A MÁV Zrt.-nek nincs köze a MÁV Általános Biztosító Egyesülethez - olvasható az állami vasúttársaság kedd esti közleményében. 2006 óta sem tagsági, sem gazdasági kapcsolatban nincsenek a szervezettel. A jogszerűtlen névhasználat megszüntetésére már megtette a jogi lépéseket a MÁV Zrt., jelenleg bíróság előtt van az ügy.A Magyar Államvasutak Zrt. alapítóként ugyan részt vett a MÁV Általános Biztosító Egyesület megalakulásában, azonban 2006. januárjában kilépett az egyesületből, és minden kapcsolatot megszakított a társasággal, majd közbeszerzési eljárás keretében új biztosító társasággal kötött szerződést.
Bővebben...
 

Csütörtökön benyújtják a TB-mentő népszavazáshoz szükséges aláírásokat

E-mail Nyomtatás
Csütörtökön benyújtják az Országos Választási Bizottsághoz a "TB-mentő" népszavazáshoz szükséges, több mint 500 ezer aláírást - mondta a Független Hírügynökségnek Gaskó István. A Liga elnöke azt is elmondta: erről a referendum kezdeményezői kedden döntöttek, mivel nem látnak garanciát arra, hogy a kormány hatálytalanítja a biztosítás privatizációjáról szóló törvényt, és arra sem, hogy öt évig nem kezdeményeznek hasonló jogszabályt.A Liga és a népszavazáshoz aláírást gyűjtő szervezetek még március közepén jelentették be, hogy április 10-én benyújtják az aláírásokat.
Bővebben...
 

Gyurcsány tervei

E-mail Nyomtatás
Amint lehetőség nyílik rá, elsőként a 4 százalékos társasági különadót és az 1950 forint összegű egészségügyi hozzájárulást fogják megszüntetni - mondta Gyurcsány Ferenc a Nemzetközi Vállalatok Magyarországi Társaságának ülésén Budapesten, kedden. A reformértékű lépések a következő két évben nem nagy rendszereket, hanem azok egy részét fogják érinteni, az elkezdett programokat a kormány folytatni fogja, de 2010-ig nem hajt minket a tatár - tette hozzá.
Bővebben...
 

Mától a bíróság oldalán olvasható minden információ az összes civil szervezetről

E-mail Nyomtatás
Keddtől a www.birosag.hu internetes oldalon elérhető és leinformálható az összes Magyarországon bejegyzett civil szervezet. A naponta frissülő adatbázis különösen fontos, hiszen az alapítványok évente körülbelül 500 milliárd forinttal gazdálkodnak.Az országos elektronikus névjegyzék a bíróságok nyilvántartásainak összekapcsolásával jött létre, és az Országos Igazságszolgáltatási Tanács Hivatala vezeti.
Bővebben...
 

Ismét megtámadtak egy autóst, aki elütött egy kislányt

E-mail Nyomtatás
Két nőt és egy férfit állítottak elő a rendőrök, mert rátámadtak egy autósra és annak utasára a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírkátán. Az autós kedden délután elgázolt egy 3 éves kislányt, aki átszaladt az úton. A gyermek hozzátartozói a baleset helyszínére siettek, betörték az autó szélvédőjét és megverték az abban ülő sofőrt és az utast is - mondta Fülöp Gergely, a megyei rendőrség szóvivője. A Független Hírügynökség információi szerint a gyerek súlyosan megsérült, a két megvert ember könnyebben.
Bővebben...
 

A régióban nálunk marad a legkevesebb fizetés a zsebben

E-mail Nyomtatás
A bruttó fizetésekben is nagyok a különbségek Magyarország, Szlovákia és Csehország között, de a nettó összegekben még jelentősebben az eltérések - derül ki a Merces állás- és bérinformációs portál által készített statisztikából. A különbségek a három országon belül is jelentősek.A magyarországi bruttó átlagfizetés 30 százalékkal alacsonyabb, mint Csehországban, és megegyezik a szlovák adattal, a legmagasabb adóteher miatt azonban a magyar munkavállalók bérjövedelme a legalacsonyabb. Nálunk a bruttó bér 57 százaléka marad zsebben, Csehországban körülbelül 70, Szlovákiában akár több, mint 80 százalék. Vagyis a nettó fizetéseket tekintve Szlovákiában 30, Csehországban pedig 60 százalékkal kap többet az átlagos alkalmaztott, mint a magyar.
Bővebben...
 

Újra lesz részleges térítési díj a rendelőkben

E-mail Nyomtatás
Elkészült az egészségügyi minisztérium tavaszra tervezett egyik legnagyobb törvénycsomagja - írja a Napi Gazdaság. Nyolc különböző egészségügyi törvény módosítását terjeszti elő Horváth Ágnes. Egyebek közt visszaállítaná a vizitdíj bevezetése előtti úgynevezett részleges térítési díjat. Ezt a 2000 forintos összeget korábban annak kellett fizetnie, aki beutaló nélkül vett igénybe szakorvosi ellátást. A mostani módosítás visszaállítaná ezt a járóbeteg-ellátás esetében, de elképzelhető, hogy nagyobb összeggel. Egy másik paragrafus az egészségügyi várólistákról való törlés menetéről szól.
Bővebben...
 

Népszavazás másodszor?

E-mail Nyomtatás
Szinte biztos, hogy a szakszervezetek és a civil szervezetek benyújtják az Országos Választási Bizottságnak az összegyűjtött több, mint félmillió aláírást az egészségbiztosítás átalakításának megakadályozásáért - mondta a lapnak Palkovics Imre a Munkástanácsok Országos Szövetségének elnöke. Mint ismert az aláírás kezdeményezői szerdáig adtak határidőt a kormánynak a törvény visszavonására. Erről azonban eddig nem esett szó, csupán arról, hogy módosítják a törvényt. A szocialista politikusok egy része is inkább a visszavonást támogatná, de erről még nincs hivatalos döntés. Egyelőre azt tudni, hogy április 28-án az MSZP kezdeményezi a pénztártörvény egyes végrehajtási rendelkezéseinek felfüggesztését.
 

A házát és az autóját is felgyújtották az esztergomi polgármesternek az éjjel

E-mail Nyomtatás
Felgyújtották keddre virradó éjszaka az esztergomi polgármester épülő házát és a lakása előtt parkoló autóját. A kertvárosi épületet még nem használták, abban nem lakott senki. A házba valószínűleg senki sem ment be, így sérülés sem történt - tudta meg a Független Hírügynökség Léber Gabriellától, a Komárom-Esztergom Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől. A polgármesternek az autóját is támadás érte. Betörték az első ajtóüveget és gyúlékony folyadékot locsoltak az ülésre.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség