Itthon

Kuncze Gábor szócsatája Dávid Ibolyával a parlamentben

E-mail Nyomtatás
Nem szeretem, amikor valakinek akkor jön meg az esze, amikor különösebb tétje nincs és nem akkor használja, amikor kellene - mondta Kuncze Gábor, az SZDSZ korábbi elnöke Dávid Ibolya felszólalására reagálva. Az MDF elnöke napirend előtti felszólalásában teljes nyilvánosságot kért a szabad demokrata minisztériumok átadásánál, szerinte ugyanis a párt jelenlegi és korábbi elnöke is fenyegető kijelentéseket tett a kilépéssel kapcsolatban, Kuncze Gábor például a koalíciós egyeztetésen készült jegyzeteinek nyilvánosságra hozatalával.Vajon mi szerepelhet Kuncze Gábor jegyzeteiben, ha ennek kiadásával fenyegetik most a koalíciós partnert - tette fel a kérdést
Bővebben...
 

Schirilla György elindult a Vatikánba

E-mail Nyomtatás
Hétfőn Budapestről futva indult a Vatikánba Schirilla György. Az ismert jeges Duna-átúszó, jógaedző Szlovénián és Olaszországon keresztül jut el a római katolikus egyház fővárosába. Schirilla György futásának célja a szeretet, az egészség és a béke hirdetése.A tervek szerint az 1250 kilométeres távot egy hónap alatt teljesíti majd a sportember. Schirilla magával vitt egy kopjafát is, amelyre az út során a hozzá csatlakozók békeszalagokat köthetnek.
Bővebben...
 

Az államfő szerdán fogadja Gyurcsány Ferencet

E-mail Nyomtatás
A köztársasági elnöknek a jelenlegi belpolitikai helyzetben az alkotmány és a jogszabályok szerint nincs tennivalója, de folyamatosan figyelemmel kíséri az eseményeket, és egyeztet a pártelnökökkel - erről hétfőn beszélt Bicskén Sólyom László. Az államfő szerdán fogadja az MSZP elnökét, Gyurcsány Ferencet, majd a többi parlamenti párt elnökével is négyszemközt tárgyal.A miniszterelnök az elmúlt héten informális beszélgetésen részletesen tájékoztatta Sólyom Lászlót a kialakult helyzetről. A köztársasági elnök úgy fogalmazott, hogy a szocialisták elszánták magukat a kisebbségi kormányzásra.
Bővebben...
 

BKV-SZTRÁJK - Szinte teljesen leállt a tömegközlekedés Budapesten

E-mail Nyomtatás
A tömegközlekedés szinte teljesen leállt hétfő reggel Budapesten, a nappalos műszakból ugyanis csak néhányan vették fel a munkát. Csak néhány villamos és busz jár, a megállókban sem látni sok embert. A sztrájkot azért hirdette meg üzemkezdettől délután egy óráig a szakszervezet, mert nem tudtak megállapodni a BKV-val.A reggel hat órás váltás után a BKV dolgozóinak nagy többsége sztrájkba lépett - mondta el a Független Hírügynökségnek Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének (VTDSZSZ) elnök-helyettese. Tudomása szerint a gödöllői HÉV vonalán 6-7 szerelvény jár, illetve néhány villamos is szállít utasokat, közte a Hungária körgyűrűn közlekedő 1-es villamos. Autóbusz mindössze néhány indult el.
Bővebben...
 

MÁV-SZTRÁJK - Kiszámíthatatlan a vasúti közlekedés

E-mail Nyomtatás
Kiszámíthatatlan vasúti közlekedésre, késésekre, járatkimaradásokra és útvonal-rövidülésekre kell számítani a hétfőn éjfélkor elkezdődött vasúti sztrájk miatt - közölte hétfőn hajnalban a MÁV. Nem lehet garantálni a nemzetközi járatok közlekedését sem. A hétfő hajnali adatok szerint sztrájkol a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetéhez (VDSZSZ) tartozó jegyvizsgálók és kocsivizsgálók többsége, illetve a forgalmi dolgozók egy része.A vasúttársaság tájékoztatása szerint az előzetes felmérések alapján többen vannak azok a vasúti dolgozók, akik felveszik a munkát, így akár a vonatok 65-70 százaléka is közlekedhet.
Budapest Déli pályaudvar és a Nyugati fogadja és indítja majd a vonatokat, viszont a Keleti pályaudvarra nem mennek be a vonatok, a szerelvények Rákosig közlekednek, illetve onnan is indulnak a tervek szerint.
Bővebben...
 

KOALÍCIÓS VÁLSÁG: Az MSZP új kormányzati szakaszt nyit

E-mail Nyomtatás
Új kormányzati szakasz nyitásáról fogadott el állásfoglalást vasárnap késő éjszakába nyúló, ötórás ülésén az MSZP frakciója - mondta a tanácskozást követően Lendvai Ildikó. A frakcióvezető hozzátette: a szocialista képviselők megerősítették, hogy Gyurcsány Ferenc vezetésével képzelik el az új szakaszt is. Az MSZP konzultációt kezdeményez a Szabad Demokraták Szövetségével a közösen támogatható döntések megtalálására.
Bővebben...
 

Érvényes a szentgotthárdi népszavazás

E-mail Nyomtatás
Már biztos, hogy érvényes a szentgotthárdi helyi népszavazás, a vasárnap este fél hatos adatok szerint a választópolgárok 54,42 százaléka leadta voksát. A népszavazáson a határ osztrák oldalára tervezett hulladékégetőről mondhatnak véleményt a Vas megyei település lakói.Az érvényességi küszöb 50 százalék plusz egy fő.
Bővebben...
 

Új erőművet építenek Vásárosnaményban

E-mail Nyomtatás
Elhelyezték az új gázturbinás erőmű alapkövét vasárnap a Szabolcs megyei Vásárosnaményban. A tervek szerint 2009. december 31-re építik meg, és 2010-től működhet. A teljes beruházás 136 millió euróba kerül. Az erőmű Ukrajnából kapja majd a gázt, egy külön erre a célra épített vezetéken keresztül. A vasárnapi ünnepségen Veres János pénzügyminiszter azt mondta: reméli, hogy az erőműnek köszönhetően előbb-utóbb kedvezőbbek lesznek itthon a villamosenergia-árakKapolyi László, a kombinált ciklusú gázturbinás erőmű megálmodója a rendezvényen azt mondta, hogy az új üzem a térségben 1300 munkahelyet teremt majd, közvetlenül vagy közvetve. Az erőműben termelt hővel egyebek mellett növénytermesztésre alkalmas üvegházakat fognak ellátni, és a közeljövőben a térségbe települő bioetanol gyárat is táplálják majd.
Bővebben...
 

Gyurcsány: Valószínűleg nyitott, egypárti szocialista kormány lesz

E-mail Nyomtatás
A miniszterelnök szerint most annak van a legnagyobb esélye, hogy egy nyitott, egypárti szocialista kormány jön létre. Gyurcsány Ferenc pénteki nemzetközi sajtótájékoztatóján azt mondta a Parlamentben: a mostani koalíció hivatalos felbomlása után nem valószínű, hogy az MSZP más párttal koalíciós tárgyalásokba kezdene. A kormányfő szerint csak akkor lehet előrehozott választások lehetőségét megfontolni, ha minden párt "kiteríti a kártyáját", vagyis pontosan meghatározza programját, és nyilvánosságra hozza konkrét elképzeléseit az adott területeken. Gyurcsány Ferenc a Fideszt radikális reformellenes politikával vádolta, bár elismerte, hogy erős társadalmi bázissal bír.
Bővebben...
 

Továbbra sincs megállapodás a MÁV és a VDSzSZ között

E-mail Nyomtatás
A pénteki egyeztetésen sem sikerült megállapodnia a MÁV-nak és MÁV-Startnak a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezetével (VDSzSz) - olvasható a MÁV pénteki közleményében. A tárgyalásokat hétfőn folytatják, de sztrájk ettől függetlenül még lehet addig. A VDSzSz az esetleges újabb munkabeszüntetés időpontját csak egy nappal annak kezdete előtt jelenti be.A MÁV alaptalannak tartja, és továbbra sem tudja teljesíteni a VDSzSz követeléseit - áll a vasúttársaság pénteki közleményében. A MÁV Cargo Zrt. eladásából befolyó összeget a magyar vasút fejlesztésére, az utas-szolgáltatások minőségi javítására és a hitelek törlesztésére fordítják.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség