Itthon

Vissza kell adni az emberek a megoldás kulcsát

E-mail Nyomtatás
A Fidesz szerint már most olyan mélyponton van az ország, hogy 6-8 évig tart, mire sikerül kilábalni belőle. Varga Mihály szerint a károk napról-napra többe kerülnek az országnak. Nyilvánvalóvá vált tehát, hogy az embereknek kell visszaadni a lehetőséget arra, hogy döntsenek a megoldás kulcsáról.Varga Mihály szerint a jelenlegi politikai válság alapjaiban rengeti meg a gazdaságot, és félő, hogy olyan folyamatok indulnak el az országban, amelyeket egy kormány sem tud majd helyrehozni.
Bővebben...
 

Gusztos Péter lemond ÜT-tagságáról, ha az SZDSZ nem lép ki a kormányból?

E-mail Nyomtatás
Korainak tartja Gusztos Péter azt, hogy a szocialistákkal kapcsolatos jövőbeni együttműködés részleteiről tárgyaljanak - így reagált a liberális párt ügyvivője az MSZP-s Burány Sándor csütörtöki nyilatkozatára. A szocialista politikus csütörtök este egy tévéműsorban azt mondta: írásban szerződne az MSZP a liberálisokkal arról, hogy milyen programokat támogatnak majd a parlamentben. Gusztos Péter megerősítette a Független Hírügynökségnek egy internetes portálnak adott nyilatkozatát is, amely szerint nem tudja magát elképzelni vezető tisztségben a liberális pártban, ha az visszamenekülne a Gyurcsány-kormányba.
Bővebben...
 

Elfogadta a BKV paraméterkönyvét a főpolgármesteri kabinet

E-mail Nyomtatás
A főpolgármesteri kabinet pénteki, rendkívüli ülésén elfogadták a BKV járatmódosításairól szóló paraméterkönyvet. A korábban beharangozott 9-10 százalék helyett csak 4 százalékos teljesítménycsökkentést hagytak jóvá, ami a számítások szerint évi 2 milliárd forint megtakarítást jelentene a közlekedési vállalatnak.Somodi László, a közlekedési társaság vezérigazgató-helyettese szerint a paraméterkönyv nemcsak ritkításokat, hanem fejlesztéseket is tartalmaz.
Bővebben...
 

Tisztességtelen a távozó miniszterek lelépési díja

E-mail Nyomtatás
A Fidesz szerint tisztességtelen, hogy a válság okozói milliókkal a zsebükben távoznak a kormányból. Répássy Róbert, a legnagyobb ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján elmondta, hogy pontosan nem is lehet tudni, ki mennyit visz, de összességében 10-12 millió forintra tehető a távozó liberális miniszterek, államtitkárok lelépési díja.Répássy Róbert szerint elfogadhatatlan és felháborító, az emberekkel szemben pedig végtelenül tisztességtelen, hogy a válság okozói a kormányból való távozásuk után végkielégítést akarnak felvenni.
Bővebben...
 

A kormányülésen is megerősítették az SZDSZ miniszterek távozásukat

E-mail Nyomtatás
A szerdai kormányülésen Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter és Kákosy Csaba gazdasági miniszter hivatalosan is megerősítette, hogy április 30-i hatállyal benyújtják lemondásukat - mondta el Budai Bernadett a szerdai kormányszóvivői tájékoztatón.Gyurcsány Ferenc azt kérte a liberális miniszterektől, hogy már ne hozzanak olyan döntéseket, amelyeknek hosszútávú hatásai lesznek. A minisztériumi átadás-átvétel technikai részletei április 20-a után derülnek ki - tette hozzá a kormányszóvivő. A távozó állami vezetők a jogszabályoknak megfelelően kapnak majd juttatásokat.
Bővebben...
 

Pedagógiai Napok az iskolai erőszak ellen

E-mail Nyomtatás
Az iskolai erőszak ellen kidolgozott alternatív pedagógiai módszereket mutatja be ezen a héten a Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet a főváros két tucat iskolájában. A Fővárosi Pedagógiai Napok keretében módszertani bemutató órákat, műhelyfoglalkozásokat, drámapedagógiai előadásokat és fórumokat szerveznek azért, hogy adott helyzetben a tanárokat ne érjék felkészületlenül a konfliktusok, illetve magabiztosabban kezeljék azokat.
Bővebben...
 

MOK: a kieső vizitdíj pótlása nem könyöradomány, hanem az állam kötelessége

E-mail Nyomtatás
Több mint tízezer orvost és munkatársait hozza kétségbeejtő helyzetbe, hogy az állam nem pótolja a vizitdíj eltörlése miatt kieső bevételeket - jelentette kiszerdai tájékoztatóján a Magyar Orvosi Kamara (MOK) elnöke. Éger István szerint az orvosi alapellátás biztosítása nem könyöradomány, hanem az állam kötelessége.A vizitdíj eltörlésével az alapellátást végző háziorvosok, házi gyermekorvosok és fogorvosok bevételeik egynegyedét veszítették el. A MOK elnöke szerint ezt az államnak kötelessége pótolni.
Bővebben...
 

Káromkodott Újbuda MSZP-s polgármestere - az SZDSZ-es alpolgármestert sértegette

E-mail Nyomtatás
Az interneten is fent vannak azok a videofelvételek, amelyeken az eddigi információk szerint Molnár Gyula újbudai polgármester trágár szavakkal sértegeti Lakos Imre SZDSZ-es alpolgármestert a kerületi közgyűlés ülésén. A helyi Fidesz-frakció tagjai fedezték fel a káromkodásokat, amikor visszanézték az ülésen rögzített képsorokat. Az ellenzéki képviselők bocsánatkérésre szólítják fel a polgármestert. A XI. kerületi polgármesteri hivatal egyelőre nem reagált az ügyben.Az egyik internetes videomegosztóra három felvételt tettek fel, az egyiken például Molnár Gyula "f***kalapnak" nevezi Lakos Imrét, és káromkodik.
Bővebben...
 

Az MSZP kész az önálló kormányzásra

E-mail Nyomtatás
Az MSZP vállalja az önálló, baloldali szocialista kormányzás felelősségét és meg is kezdte a felkészülést - jelentette ki Nyakó István a párt szóvivője kedden este az MSZP elnökségének rendkívüli ülése után. A Független Hírügynökség kérdésére Nyakó elmondta: az MSZP szerint csak abban az esetben maradhat együtt az MSZP-SZDSZ koalíció, ha a kisebbik kormánypárt április végi küldöttgyűlése nem szavazza meg a koalíciós szerződés felbontását. Arra a kérdésre ugyanakkor, hogy hogyan biztosítják majd a parlamenti többséget, Nyakó Kóka Jánost az SZDSZ elnökét idézte, miszerint a liberálisok támogatnak minden, az egyensúlyi helyzet fenntartását célzó intézkedést.
Bővebben...
 

Bokros Lajos: "Furkósbot és mézesmadzag kell"

E-mail Nyomtatás
Bokros Lajos szerint mézesmadzagra és furkósbotra van szüksége az embereknek ahhoz, hogy a nagy ellátórendszerek fenntartásból kivegyék a részüket. A volt pénzügyminiszter kedden Pásztón, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Nógrád Megyei Szervezetének évértékelő összejövetelén arra hívta fel a figyelmet, hogy ma a magyar társadalomnak csak negyede fizet személyi jövedelemadót, s a munkaképes korúaknak mindössze az egyharmada tartja fenn az egészségbiztosítási, és a nyugdíjkasszát.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség