Itthon

Borsik már aggódik

E-mail Nyomtatás
Aggódnak és bizonytalanok a munkavállalók. Aggódnak a munkabérek és a munkanélküliség miatt és bizonytalanok abban, hogy öt, tíz év múlva hogyan alakul az egészségbiztosítás és a nyugdíjak sorsa - mondta Borsik János, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke keddi gyulai sajtótájékoztatóján.Borsik János a szakszervezeti szövetség helyi képviselőnek és tagjainak tartott fórumot a Békés megyei kisvárosban. Az azt követő sajtótájékoztatón elmondta: a növekvő infláció és munkanélküliség miatt rosszul kezdődött az év a munkavállalóknak. Tavaly 4,8 százalék volt a reálkeresetek vesztesége, ennyivel romlott a bérek vásárlóértéke. Idén, ha minden jól alakul fél, másfél százalékkal növekedhet a reálkereset, ez azonban csak a bérek szinten tartására elég.
Bővebben...
 

Folytatódnak a koalíciós egyeztetések

E-mail Nyomtatás
Kedden délután kettőkor a Parlamentben tárgyal egymással az MSZP és az SZDSZ öt-öt főből álló delegációja a hétfőn kialakult koalíciós válságról.Az MSZP-t Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, Lendvai Ildikó frakcióvezető, Juhász Ferenc és Szekeres Imre elnökhelyettesek, valamint Kiss Péter alelnök képviselik. A szocialista politikusok a koalíciós tanácskozás előtt alakítják ki az álláspontjukat, majd az egyeztetést követően az esti órákban várhatóan az MSZP elnöksége is összeül.
Bővebben...
 

Navracsics: Az MSZP és az SZDSZ a koncon marakodik

E-mail Nyomtatás
A Fidesz szerint a koalíciós válság nem politikai ellentétekről, hanem a pozíciók szétosztásáról szól. Navracsics Tibor megfogalmazása szerint a koalíció tagjai a koncon marakodnak, és ezt a magatartást csak felelőtlennek lehet minősíteni.A Fidesz kedden reggel tartott elnökségi ülést, hogy a kialakult helyzetet értékelje.
Bővebben...
 

BKV sztrájk - a szakszervezet ultimátumot adott a fővárosnak

E-mail Nyomtatás
Ha az önkormányzat, illetve az állam jövő hétfőig nem vállal kötelezettséget arra, hogy rendezi a BKV finanszírozását, a szakszervezet április 7-én üzemkezdettől 13 óráig sztrájkba lép - közölte Gulyás Attila, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók Szakszervezeti Szövetségének elnökhelyettese kedden a Független Hírügynökséggel. Az érdekképviselet a tervezett járatritkítások miatt helyezte kilátásba a munkabeszüntetést, mivel úgy vélik, a megszorítások létszámleépítéssel is járnak majd.
Bővebben...
 

Kedden már hivatalosan sincs vizitdíj és kórházi napidíj

E-mail Nyomtatás
Kedden már hivatalosan sem kell sehol sem kifizetni a vizitdíjat és a kórházi napidíjat sem. A március 9-i népszavazás után meghozott törvény a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörléséről hivatalosan hétfőn éjféltől lépett életbe. A népszavazás után több intézményben már nem kérték a vizitdíjat a betegektől, de ezeken a helyeken akár vizsgálat is indulhat, mert hétfőn éjfélig a törvény szerint a díjakat be kellett volna szedni.A március 9-i népszavazás után több egészségügyi intézmény bejelentette: nem várja meg a hivatalos törvénymódosítást, már márciustól nem szedik a díjakat. Így tett például a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház és a szolnoki Hetényi Kórház vezetése is.
Bővebben...
 

Tovagyűrűzik a gázáremelés

E-mail Nyomtatás
A távfűtésszámlákban májustól, várhatóan tompítottan köszön vissza az április elsejei gázáremelés. A gáz ára némi késéssel kihat a villamos energia árára is, mivel a tüzelőanyag drágulása növeli a gáz-bázisú erőművek költségeit. A szakértők szerint az idén további, akár 30 százalékos gázáremelkedés is lehet - írja a Napi Gazdaság.Az áremelés a Főtáv esetében azt jelenti, hogy az energiadíj nő, az alapdíj változatlan marad, tehát az 5,2 százalékos gázármelésnél kisebb mértékben fog drágulni a távhő - mondta a cég szóvivője. A végleges árváltozást április 15-ig kell nyilvánosságra hozni.
 

KOALÍCIÓS VÁLSÁG: Az MSZP kiáll Gyurcsány mellett

E-mail Nyomtatás
Az MSZP támogatja Gyurcsány Ferencet, aki továbbra is Magyarország miniszterelnöke - jelentette ki hétfőn este az MSZP elnökségének ülése után Nyakó István a párt szóvivője. "Halljuk, amit az SZDSZ mondott", a kisebbik koalíciós párt eldöntheti, hogy a kormányon belülről, vagy kívülről támogatja-e a kormány programját - reagált Nyakó István Kóka János az SZDSZ elnökének hétfő esti kijelentésére.Az SZDSZ Ügyvivői Testülete hétfőn esti ülésén határozott úgy, hogy kilépnek a koalícióból, mivel nem látnak lehetőséget a kormányprogram végrehajtására a Gyurcsány Ferenc vezette kabinetben.
Bővebben...
 

KOALÍCIÓS VÁLSÁG -Kóka: Az SZDSZ kilép a koalícióból

E-mail Nyomtatás
Kilép a koalícióból az SZDSZ, a kisebbik kormánypárt ugyanis nem lát lehetőséget a kormányprogram végrehajtására a Gyurcsány Ferenc vezette kabinetben - jelentette be Kóka János az SZDSZ elnöke hétfő este a parlamentben. Arra a kérdésre, hogyha Gyurcsány Ferenc távozik a kormány éléről maradnak-e a koalícióban, Kóka azt felelte: döntésük erre a jelenlegi, Gyurcsány Ferenc vezette kormányra érvényes.
Bővebben...
 

KOALÍCIÓS VÁLSÁG - Fidesz: az MSZP is és az SZDSZ is felelős

E-mail Nyomtatás
Az MSZP és az SZDSZ is bebizonyította alkalmatlanságát az ország kormányzására és mindkét párt egyaránt felelős az ország egyre mélyülő szociális válságért - így reagált Szijjártó Péter a Fidesz szóvivője hétfőn este arra a hírre, hogy a szabad demokraták kilépnek a koalícióból. A Fidesz egyébként a kormányválsággal kapcsolatban még nem alakította ki hivatalos álláspontját.
Bővebben...
 

LIGA: Nem lesz újabb népszavazás, ha a kormány visszavonja az egészségpénztárakról szóló törvényt

E-mail Nyomtatás
Nem lesz népszavazás, ha a kormány jövő szerdáig visszavonja a február 11-én elfogadott egészségpénztárakról szóló törvényt - jelentette be hétfőn a LIGA Szakszervezetek elnöke. Gaskó István hozzátette: eddig félmillió aláírás gyűlt össze, ám az érdekképviseletek inkább tárgyalni szeretnének a kormányzattal.A TB Mentő népszavazásra a szükséges 200 ezer helyett már félmillió aláírást gyűjtött össze a LIGA és a társult szervezetek. Az aláírásgyűjtő íveket április 13-ig kell eljuttatniuk az Országos Választási Bizottsághoz. Gaskó István azonban elmondta: nem akarnak újabb 5 milliárdot erre költeni és ezt az összeget inkább az egészségügyre fordítanák.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség