Itthon

Nyakó: Horváth Ágnes a reformok áldozata

E-mail Nyomtatás
Horváth Ágnes áldozat annak érdekében, hogy folytatódhassanak a reformok és legyen meg az ehhez szükséges támogatás a társadalomban, illetve a koalícióban is - reagált Nyakó István, az MSZP szóvivője arra, hogy az SZDSZ frakciója a liberális miniszterek és államtitkárok visszahívását javasolja a kisebbik kormánypárt ügyvivői testületének, miután a kormányfő hétfőn reggel felmentette az egészségügyi minisztert.
Bővebben...
 

96 ezren jelentkeztek egyetemre, főiskolára

E-mail Nyomtatás
A 2008/2009-es tanévre összesen 96 ezer 302-en jelentkeztek a felsőoktatásba. Ez 12 ezerrel kevesebb, mint a tavalyi szám, ami azt jelenti, hogy folytatódott 2004-ben kezdődött csökkenés, az üteme azonban mérséklődött - közölte Hiller István hétfői sajtótájékoztatóján. A tárca vezetője jelezte, a február 15-ig jelentkezők számát ezentúl március 25. és április 5. között nyilvánosságra hozzák azért, hogy elkerüljék a "véletlen félreértéseket, illetve a tudatos félremagyarázásokat".
Bővebben...
 

Kritikus gyermekorvos-hiány

E-mail Nyomtatás
Kritikussá vált az orvoshiány a salgótarjáni kórház gyermekosztályán. Míg a veszprémi kórház gyermekrészlegén 46 ágyat 18 orvos felügyel, addig a salgótarjáni súlyponti kórházban az 55 ágyas gyermekosztályon mindössze három szakorvos látja el a szolgálatot - írja a Nógrád Megyei Hírlap.
Bővebben...
 

Döntés a BKV járatritkításáról: 5-6 százalék mínusz várható

E-mail Nyomtatás
A BKV hétfőn benyújtja a főpolgármesteri kabinetnek a részletes javaslatot arról, hogyan akar a cég a szolgáltatások teljesítménycsökkentésével 3 milliárd forintot megtakarítani - írja a Népszava. A lap úgy tudja, a BKV az éves összteljesítményt rögzítő paraméterkönyv 5-6 százalékos csökkentését ajánlja. A lap információi szerint a HÉV és metróvonalakon nem lesz ritkítás, a buszjáratok némelyikét azonban megrövidítik és lesz olyan, amit meg is szüntetnek.
Bővebben...
 

Aranyérmes borúlátók a magyarok

E-mail Nyomtatás
Egész Európában a magyarok a legpesszimistábbak a jövőt illetően: az Eurobarométer legújabb felmérése szerint mindössze az emberek 15 százaléka várja, hogy a következő egy évben javul az élete. Itt is megfigyelhető azonban a politikai megosztottság, a derűlátók közül a magukat baloldalinak vallók vannak ugyanis többségben.
Bővebben...
 

Gyurcsány Ferenc felmentette Horváth Ágnest

E-mail Nyomtatás
A miniszterelnök április 30-ai hatállyal felmentette Horváth Ágnest az egészségügyi miniszteri posztból - jelentette be hétfőn reggel Daróczi Dávid kormányszóvivő, miután Gyurcsány Ferenc dolgozószobájában hétfőn reggel fogadta Horváth Ágnest. A miniszterelnök azt kéri a kormánypártoktól, hogy április 30-ig állapodjanak meg az új miniszter személyéről.
 

Az SZDSZ nem akarja leváltani Horváth Ágnest

E-mail Nyomtatás
Az SZDSZ nem fogadja el a miniszterelnök javaslatát Horváth Ágnes leváltásáról. A liberális párt szombati közleményében kifejti: Gyurcsány Ferenc egyoldalúan, egyeztetés nélkül jelentette be, hogy nem kíván együtt dolgozni a jelenlegi egészségügyi miniszterrel. Horváth Ágnes a kormány programját hajtja végre következetesen, a liberálisok szempontjából erős kompromisszumokkal.
Bővebben...
 

Gyurcsány Ferenc: új egészségügyi miniszter kell, felül kell vizsgálni a kormányprogramot és a koalíciós szerződést is

E-mail Nyomtatás
A következő két-három hónapban ki kell jelölni a következő két év feladatait, ehhez pedig újra kell gondolni a kormányprogramot, a koalíciós szerződést, a kormány felépítését és a kormány tagjainak listáját is, ki kell nyitni minden személyi kérdést - mondta Gyurcsány Ferenc az MSZP szombati országos pártértekezletén, aki bejelentette: az MSZP-nek és az SZDSZ-nek új egészségügyi minisztert kell jelölnie.
Bővebben...
 

Holnap hajnaltól nyári időszámítás

E-mail Nyomtatás
Kezdődik a nyári időszámítás, így szombatról vasárnapra virradóra hajnal 2 órakor 3-ra kell átállítani az órákat. Magyarországon 1980 óta alkalmazzák évről-évre a nyári időszámítást, amelynek az a célja, hogy energiát spóroljanak meg. Számítások szerint azonban a fogyasztás átalakulása miatt már nem lehet ezzel a módszerrel energiát megtakarítani.
 

Kósa nem engedi a főtérre a menekültek rendezvényét

E-mail Nyomtatás
Kósa Lajos már másodszor utasította el, hogy június 20-án, a menekültek világnapján kulturális rendezvényt tartsanak Debrecen főterén. A szervező Menekült Egyesület már tavaly sem kapott engedélyt rá, nem értik miért. A polgármester szerint túl sokan jelentkeznek a főtérre és nem adhatják mindenkinek oda.Sok rendezvényt látott már a debreceni főtéren a Kossuth szobor, de a menekültek világnapjára szervezett kulturális programot nem fogja. A Menekültek Egyesülete azt nehezményezi, hogy indoklás nélkül utasították el őket.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség