Itthon

A manökenek iskolájára van pénz

E-mail Nyomtatás
Miközben pénzhiányra hivatkozva bezártak 19 budapesti középiskolát a 2007/2008-as tanévtől, a fővárosi önkormányzat félmilliárd forintot fordít a Modell Divatiskola új székhelyének kialakítására
Bővebben...
 

Valódi munkát kérnek a fiatal gyakorló orvosok

E-mail Nyomtatás
Mégsem kell majd fizetni a szakorvosi képzésért, a nagy ellenállás miatt az egészségügyi tárca visszavonta ugyanis az erről szóló javaslatát. A legújabb tervek szerint a kórházak és a költségvetés közösen állnák a költségeket: a havi 70 ezer forintos képzési díjat és járulékait a büdzsé, a béreket pedig az intézmények fizetnék.
Bővebben...
 

Bevezethetik a lakásoknál a "füstadót"

E-mail Nyomtatás
Kötelezővé tenné szén-monoxid évenkénti mérését a lakásokban az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium - írja a Magyar Nemzet.
Bővebben...
 

Medveczky Ádám kapta idén az alternatív Kossuth-díjat

E-mail Nyomtatás
Idén Medveczky Ádám Liszt-díjas, érdemes művész karmester kapja az alternatív Kossuth-díjat. Az elismerést hétfőn este hét órakor adják át a művésznek a budapesti Pintér Galériában.
Az alternatív Kossuth-díjat 1996-ban ban hozta létre Balogh Gyula vállalkozó és Földváry Györgyi. Az elismerést egy ötfős kuratórium ítéli oda. Az Alternatív Magyar Művészeti Díj Alapítvány Kossuth-díjas tagjai: Gyurkovics Tibor író, az alapítvány elnöke, Jankovics Marcell, filmrendező, Makovecz Imre, építész, Melocco Miklós szobrászművész, valamint Schrammel Imre, keramikus.
Bővebben...
 

A kamionosok demonstrálnak - ma a Hungária körutat lepik el

E-mail Nyomtatás
Befejezték fővárosi demonstrációjukat a fuvarozók hétfőn az 56-osok terén, régi nevén a Felvonulási téren. Összesen körülbelül 100 jármű: teherautók, trélerek, kamionok parkoltak le ezen a területen hétfő reggeltől. A fuvarozók egyebek mellett a főváros új behajtási rendelete ellen tiltakoztak így. Keddre nem kaptak engedélyt demonstrálni, de visszatérnek a fővárosba: terveik szerint járműveikkel egész nap a Hungária körúton vonulnak majd fel-alá, a közlekedési szabályok betartásával.
Bővebben...
 

Eltörölték a vizitdíjat és a kórházi napidíjat - az egészségügyi miniszter ma tárgyal a szakmai szervezetekkel

E-mail Nyomtatás
Az egészségügyi miniszter kedden egyeztet a szakmai szervezetek és az egészségügyi kamarák képviselőivel arról, hogyan lehetne enyhíteni a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlése miatt keletkező károkat. Horváth Ágnes konkrét javaslatokat vár. A miniszter még múlt héten azt mondta: a tárca nyitott minden olyan indítványra, amelyben pontosan meghatározzák, hogy a társadalombiztosítás keretein belül honnan csoportosítsanak át pénzt a háziorvosok, kórházak, szakrendelők kieső bevételeinek pótlására.
A megbeszélésre több mint 10 szervezet képviselője kapott meghívást, többek között a Magyar Orvosi Kamara elnöke.
Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség