Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. június 22, csütörtök, Paulina napja van. Holnap Zoltán napja lesz.

Itthon

A demokrácia kiteljesülhet a nemzeti konzultációban

E-mail Nyomtatás

A nemzeti konzultációt érő kritikák a demokrácia lényegét nem értő álláspontok, hiszen a konzultációban a demokrácia teljesedhet ki - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 87. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen az Országházban. A kormányzás helyes módja, ha két választás között is kikérik az emberek véleményét egy-egy fontos ügyben.

Bővebben...
 

A kvótarendszer ingatag jogi lábakon áll

E-mail Nyomtatás

Tíz érvet hozott fel a magyar kormány a kvótarendszerrel szemben a kvótaper első tárgyalásán, ami azt jelzi, hogy a mechanizmus önmagában megalapozatlan, ingatag jogi lábakon áll - jelentette ki Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár május 10-ei, szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 

Közép-Európában Magyarország lett Kína első számú gazdasági partnere

E-mail Nyomtatás

Mára Magyarország vált Kína első számú gazdasági partnerévé a közép-európai térségben - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 12-én pénteken Pekingben a közmédiának.

Bővebben...
 

Kulcskérdéssé vált a versenyképesség növelése

E-mail Nyomtatás

Az ország gazdasági fejlődése a gyors alkalmazkodásra képes, stabil növekedési kilátásokkal rendelkező és a lehetőségekkel élni tudó cégeken múlik – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor. A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: a kormány feltett szándéka, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel segítse azokat a vállalkozásainkat, amelyek meg tudnak felelni ezeknek a követelményeknek, ezért gazdaságpolitikájának fókuszában az üzleti környezet javítása és a vállalati versenyképesség emelése áll.

Bővebben...
 

Nemzeti Konzultáció: kormányzati reakció az Európai Bizottság állásfoglalására

E-mail Nyomtatás

Az Európai Bizottság nemrég állásfoglalást tett közzé a nemzeti konzultációról. A kormány üdvözli, és fontosnak tartja, hogy a brüsszeli testület is kifejti a véleményét az egyes kérdésekről. Azonban az állásfoglalás messzemenőkig félrevezető, mert alapvető tényeket hallgat el, vagy ferdít el.

Bővebben...
 

Folytatódik a béremelés a mentőknél

E-mail Nyomtatás

A kormány jövőre 10, három év alatt (2016 és 2018 között) összesen 67 százalékos béremelést hajt végre a mentőknél - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán hozzátette: ezt a tízszázalékos emelést az egészségügyi szakdolgozók tervezett béremelésén felül kapják az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársai 2018 januárjában, amelynek többletforrása 4 milliárd forint.

Bővebben...
 

Már elérhető a háztartási nagygépcsere program pályázati oldala

E-mail Nyomtatás

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vissza nem térítendő támogatással segíti a magyar családokat abban, hogy elavult háztartási nagygépeiket új, magas energiahatékonyságú berendezésekre cseréljék.

Bővebben...
 

Mintegy 40 milliárd forint többletforrás juthat kultúrára a tavalyi évhez képest

E-mail Nyomtatás

Mintegy 40 milliárd forint többletforrás juthat a kulturális területnek a májusban benyújtott, 2018-as költségvetés tervezete szerint - mondta el Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a május 11-ei, csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.

Bővebben...
 

Jövőre is folytatódik az élelmiszerek áfa-csökkentése

E-mail Nyomtatás

Folytatódik az élelmiszerek 2014-ben kezdődött áfa-csökkentése, így jövő januártól az étkezési hal áfája 27-ről 5 százalékra mérséklődik, ha az Országgyűlés elfogadja június közepén a jövő évi költségvetés tervezetét - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) agrárgazdaságért felelős államtitkára május 10-én, szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón.

Bővebben...
 

A kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra

E-mail Nyomtatás

A kormány nemzetstratégiai ágazatként tekint a sportra, amely más területekre is pozitívan hat, így az oktatásra, az egészségügyre, az ifjúság- és családpolitikára, a fejlesztésekre és a gazdaság élénkítésére is - hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának sportért felelős államtitkára egy május 11-ei csütörtöki budapesti fórumon. A Századvég Gazdaságkutató Zrt. sportsikerekről, sportmarketingről szóló konferenciáján, amelyen a nyári vizes világbajnokság (vb) is téma volt, Szabó Tünde kijelentette: kiemelkedő sportdiplomáciai sikernek tartják, hogy Magyarország rendezheti a július 14-én kezdődő versenysorozatot, amely a világ egyik legjelentősebb sporteseménye.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség