Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2017. július 27, csütörtök, Olga és Liliána napja van. Holnap Szabolcs és Alina napja lesz.

Itthon

Segítség a mátrai szőlőtermelőknek

E-mail Nyomtatás

Május 13-án a Mátrai borvidéket igen súlyos jégesőkár érte. A jégverés elsősorban a borvidék középső területét sújtotta, és becslések szerint legalább 1000-1500 hektár ültetvényt érintett. Az előzetes becslések szerint 30-90%-ra tehető a terméskiesés ezeken a területeken. A kárt szenvedett gazdákat több, a Földművelésügyi Minisztérium által kidolgozott támogatás is segíti. A mezőgazdasági károk kompenzálását célzó támogatások alapját az agrárkár-enyhítési rendszer jelenti, amelyet a mezőgazdasági biztosítási díjtámogatás és a rendkívüli helyzetekre meghirdetett kedvezményes hitelkonstrukciók egészítenek ki.

Bővebben...
 

Egy kis erdélyi magyar cég nagy sikere

E-mail Nyomtatás

Megszületett a megállapodás a Heineken Csoport és a Csíki Sört gyártó manufaktúra között. A Csíki Sör gyártója arról tájékoztatta Lázár János Miniszterelnökséget vezető minisztert, hogy megszületett a megállapodás a Heineken Csoport és az erdélyi manufaktúra között.

Bővebben...
 

A demokrácia kiteljesülhet a nemzeti konzultációban

E-mail Nyomtatás

A nemzeti konzultációt érő kritikák a demokrácia lényegét nem értő álláspontok, hiszen a konzultációban a demokrácia teljesedhet ki - mondta Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a 87. Kormányinfón, amelyet Kovács Zoltán kormányszóvivővel tartott közösen az Országházban. A kormányzás helyes módja, ha két választás között is kikérik az emberek véleményét egy-egy fontos ügyben.

Bővebben...
 

A kvótarendszer ingatag jogi lábakon áll

E-mail Nyomtatás

Tíz érvet hozott fel a magyar kormány a kvótarendszerrel szemben a kvótaper első tárgyalásán, ami azt jelzi, hogy a mechanizmus önmagában megalapozatlan, ingatag jogi lábakon áll - jelentette ki Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár május 10-ei, szerdai budapesti sajtótájékoztatóján.

Bővebben...
 

Közép-Európában Magyarország lett Kína első számú gazdasági partnere

E-mail Nyomtatás

Mára Magyarország vált Kína első számú gazdasági partnerévé a közép-európai térségben - jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter május 12-én pénteken Pekingben a közmédiának.

Bővebben...
 

Kulcskérdéssé vált a versenyképesség növelése

E-mail Nyomtatás

Az ország gazdasági fejlődése a gyors alkalmazkodásra képes, stabil növekedési kilátásokkal rendelkező és a lehetőségekkel élni tudó cégeken múlik – jelentette ki Varga Mihály a Díj a sikeres vállalkozásokért elismerések átadásakor. A nemzetgazdasági miniszter hozzátette: a kormány feltett szándéka, hogy a rendelkezésre álló eszközökkel segítse azokat a vállalkozásainkat, amelyek meg tudnak felelni ezeknek a követelményeknek, ezért gazdaságpolitikájának fókuszában az üzleti környezet javítása és a vállalati versenyképesség emelése áll.

Bővebben...
 

Nemzeti Konzultáció: kormányzati reakció az Európai Bizottság állásfoglalására

E-mail Nyomtatás

Az Európai Bizottság nemrég állásfoglalást tett közzé a nemzeti konzultációról. A kormány üdvözli, és fontosnak tartja, hogy a brüsszeli testület is kifejti a véleményét az egyes kérdésekről. Azonban az állásfoglalás messzemenőkig félrevezető, mert alapvető tényeket hallgat el, vagy ferdít el.

Bővebben...
 

Folytatódik a béremelés a mentőknél

E-mail Nyomtatás

A kormány jövőre 10, három év alatt (2016 és 2018 között) összesen 67 százalékos béremelést hajt végre a mentőknél - jelentette be az emberi erőforrások minisztere. Balog Zoltán hozzátette: ezt a tízszázalékos emelést az egészségügyi szakdolgozók tervezett béremelésén felül kapják az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) munkatársai 2018 januárjában, amelynek többletforrása 4 milliárd forint.

Bővebben...
 

Már elérhető a háztartási nagygépcsere program pályázati oldala

E-mail Nyomtatás

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vissza nem térítendő támogatással segíti a magyar családokat abban, hogy elavult háztartási nagygépeiket új, magas energiahatékonyságú berendezésekre cseréljék.

Bővebben...
 

Mintegy 40 milliárd forint többletforrás juthat kultúrára a tavalyi évhez képest

E-mail Nyomtatás

Mintegy 40 milliárd forint többletforrás juthat a kulturális területnek a májusban benyújtott, 2018-as költségvetés tervezete szerint - mondta el Hoppál Péter kultúráért felelős államtitkár a május 11-ei, csütörtöki sajtótájékoztatón Budapesten.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség