Magyar Igazság és élet pártja

Ma 2024. július 15, hétfő, Henrik és Roland napja van. Holnap Valter napja lesz.

Itthon

Visszatérhet a magyar nagykövet Hollandiába

E-mail Nyomtatás

Lezárták a konfliktust a holland miniszterelnökkel, visszatérhet a magyar nagykövet Hollandiába - mondta Orbán Viktor miniszterelnök magyar újságíróknak Tallinnban. Az EU soros elnökségét betöltő Észtország fővárosában rendezik meg az uniós tagállamok állam-, illetve kormányfőinek csúcstalálkozóját, amelynek fő témája a digitalizáció. A tanácskozásra érkezve a magyar miniszterelnök közölte: beszélt Mark Rutte holland miniszterelnökkel. "Le is zártuk a két ország közötti konfliktust, kedveljük egymást tulajdonképpen, és egyetértünk nagyon sok kérdésben" - fogalmazott, hozzátéve: a Hollandiába akkreditált magyar nagykövet visszatérhet Hágába.

Bővebben...
 

A kvótarendszer megbukott

E-mail Nyomtatás

Megbukott a kvótarendszer - mondta a 99. Kormányinfón Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, aki azzal magyarázta kijelentését: a szeptember 26-i határidőre az Európai Bizottság (EB) által előírt létszám 29 százalékát fogadták be a tagállamok.

Bővebben...
 

Közép-Európában van a jövő

E-mail Nyomtatás

Közép-Európa egy feltörekvő, kiemelkedő térség, "ebben a régióban van a jövő" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 27-én a Szingapúrban rendezett szingapúri-magyar üzleti fórumon. A következő 15-20 évben az európai gazdasági növekedés középpontja Németországban és Közép-Európában lesz, ezért ebben a térségben érdemes befektetni - szólt a jelen lévő üzletemberekhez a kormányfő, hozzáfűzve: Közép-Európa, benne Magyarország, gyorsasággal, rugalmassággal és piacbarát szabályozással válaszolt a világgazdasági kihívásokra.

Bővebben...
 

Magyarország az üldözött keresztények menedéke szeretne lenni

E-mail Nyomtatás

Magyarország az üldözött keresztények menedéke szeretne lenni - mondta Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szeptember 29-én Budapesten. A miniszter a Szent István Bazilikában azt a 72 közel-keleti keresztény fiatalt köszöntötte, akik a magyar állam ösztöndíjasaiként szeptemberben kezdték meg tanulmányaikat különböző magyar egyetemeken. Balog Zoltán hangsúlyozta: az ösztöndíjasok olyan országokból érkeztek, ahol a kereszténység napi megélése hátrányok elszenvedésével és veszélyekkel jár.

Bővebben...
 

Magyarország és Európa érdeke, hogy a balkáni migránsútvonal zárva maradjon

E-mail Nyomtatás

Magyarország és Európa érdeke, hogy a balkáni migránsútvonal zárva maradjon, és mivel ebben a tekintetben Macedónia kulcsfontosságú ország, mi azokkal a macedóniai erőkkel működünk együtt, amelyek ilyen politikát folytatnak - hangsúlyozta Orbán Viktor miniszterelnök Ohridban. A magyar kormányfő a sajtótájékoztatót megelőzően munkaebéden vett részt Nikola Gruevszki korábbi macedón miniszterelnökkel, a jobboldali ellenzék vezetőjével, valamint Janez Jansa egykori szlovén kormányfővel, az ellenzéki, jobbközép Szlovén Demokrata Párt (SDS) elnökével.

Bővebben...
 

A kormány húszezres tartalékos állományt tervez 2026-ra

E-mail Nyomtatás

„Fontos a haza védelmének ügye. Tudjuk azt, hogy a hazánk semmivel sem pótolható, Magyarország csak egy van, minden bajtól meg kell védeni és a Magyar Honvédség katonái erre esküdtek fel, ezért vállalják nap, mint nap a szolgálatukat” - fogalmazott dr. Simicskó István Nyíregyházán, szeptember 28-án, csütörtökön.

Bővebben...
 

A Financial Times Magyarországot bíráló cikkeiben nyilvánvaló tényekről feledkezik meg

E-mail Nyomtatás

A Financial Times Magyarországot lejáratni próbáló cikkeinek sorozatában úgy fogalmaz meg kritikus véleményt, hogy nyilvánvaló tényekről feledkezik meg - írta Kovács Zoltán kormányszóvivő a brit üzleti napilapban megjelent olvasói levelében. Kovács Zoltán emlékeztetett arra, hogy az újság legutóbbi cikke a kohéziós alapok felfüggesztését javasolta Brüsszelnek, azzal az indokkal, hogy Magyarország megsérti a jogállamiság elvét és szembetűnően elveti az Európai Unió szabályait és értékeit.

Bővebben...
 

Az uniót nem érdeklik a biztonsági kockázatok

E-mail Nyomtatás

A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Unió bürokratikus apparátusát és a bevándorlásban érdekelt országokat nem érdeklik a migráció biztonsági kockázatai.

Bővebben...
 

Alacsony hiány mellett csökkenő pályán marad az államadósság

E-mail Nyomtatás

A kormány szándéka változatlanul az, hogy gazdaságpolitikai céljaival összhangban biztosítsa az államháztartás stabilitását, az államháztartási hiány alacsonyan tartása mellett ehhez az államadósság arányának további csökkentése járul hozzá - mondta Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára az MTI-nek.

Bővebben...
 

Átadták a Debreceni Egyetem fitneszközpontját

E-mail Nyomtatás

Kósa Lajos (Fidesz-KDNP) országgyűlési képviselő az átadáson elmondta: a központ nem csupán egy edzőterem, annál sokkal több, hiszen az ugyancsak a Nagyerdei Stadionban működő Sportdiagnosztikai, Életmód és Terápiás Központ, valamint a Sporttudományi Koordinációs Intézet tudományos háttere a diagnosztikai és rehabilitációs feltételeket is biztosítja az egészséges sportoláshoz.

Bővebben...
 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL

A nap kérdése

napja nem tudjuk, kik pénzelték a Jobbik EP-i választási kampányát.

Hírlevél

Hírlevél


HTML formátum?

Megjelent

Bocskai TV

Függetlenség